Primăria Piteşti în instanţă cu Montan Star. Miza - un teren de 15.000 mp

#  Viceprimarul Cornel Ionică: ”Este un proces imaginar (…). Au venit cu un fals grosolan”

La Tribunalul Argeş a fost  depus, în numele Primăriei Piteşti,  un document pe care municipalitatea nu-l recunoaşte, potrivit căruia  administraţia locală nu ar avea pretenţii legate de terenul situat între cartierul rezidenţial şi  unitatea militară din Trivale,  teren  pe care  municipalitatea ar trebui să-l preia de la Ministerul Apărării Naţionale, dar nu poate din cauza pretenţiilor ridicate de  Montan Star. Autorităţile locale au cerut constatatrea nulităţii respectivului act.
Disputa  cu Montan Star pe cei 15 mii de metri pătraţi blochează proiectul de regularizare a pârâului Turceşti, demarat de municipalitate, pentru continuarea căruia Primăria ar trebui să preia 66.000 de mp (inclusiv suprafaţa amintită) de la unitatea militară din Trivale, prin Ministerul Apărării Naţionale.  Doar că cei 15.000 de metri păraţi sunt revendicaţi de  Montan Star,  iar litigiul tranşat acum în instanţă face imposibilă primirea avizului de la Ministerul Finanţelor pentru continuarea lucrării.
“Este un proces imaginar, fără un  temei, dar este un proces iar noi trebuie să respectăm sentinţele şi procedurile. Montan Star Invocă o proprietate de 15 mii m.p., pe care n-a avut-o niciodată. Când şi-au construit  cartierul, au venit cu documentele de proprietate, cu limitele proprietăţii şi nu reiese de nicăieri că ar avea şi această  suprafaţă. Din contră, sunt nişte încălcări ale domeniului public”, explică viceprimarul Cornel Ionică.
Suprafaţa de 15 mii mp revendicată de  Montan  se află situată între cartierul rezidenţial şi unitatea militară din Trivale.
“Terenul trebuia să fie la noi de doi ani, dar nu a putut să treacă în proprietatea noastră  din cauza unor artificii, pentru că procesul n-a intrat niciodată pe fond din cauza tertipurilor în instanţă”, mai spune vicele.
Primăria ar putea prelua terenul cu litigiul amintit notat în Cartea Funciară, numai că se loveşte, după cum spune Cornel Ionică,  de un “un fals grosolan”:
“În numele Primăriei, la Tribunal  a fost  depusă o întâmpinare de genul că n-am avea pretenţii, cu titulatura Primăria Piteşti, dar nu cu antetul nostru,  care nu este semnată de primar sau autorităţi abilitate. S-a constatat acest lucru după ce domnul primar a fost în audienţă la preşedintele Tribunalului…Vom avea cât de curând un termen  pentru constatarea nulităţii acelui document pentru a putea reveni cu documentul oficial cu solicitarea  şi documentele reale”, mai spune edilul.

De teren sunt interesaţi şi  alţii

Interesaţi de obiectul litigiului amintit  sunt şi creditorii Montan Star, firmă aflată de patru ani în procedura insolvenţei. Aceştia speră să-şi recupereze sumele cu care s-au înscris la masa  credală a Montan Star din terenurile, clădirile rezidenţiale şi nerezidenţiale, utilajele şi aparatura de zeci milioane de lei aparţinând constructorului. Deschiderea  procedurii insolvenţei în cazul  SC Montan Star Agency a fost dispusă de judecătorul sindic în  aprilie 2010, iar cererea de trecere la procedura falimentului pentru a fost formulată în noiembrie anul trecut de  BCR, în calitate de  creditor al firmei constructoare, pe motiv că debitorul nu a reuşit  să se conformeze  planului de reorganizare.
Montan Star a încercat să demonstreze  instanţei că cererea băncii este prematură şi formulată cu rea credinţă şi că reorganizarea SC Montan Star ar avea şanse de reuşită, arătând că nu s-a verificat implementarea planului  de reorganizare.
Lista celor înscrişi la masa credală a SC Montan Star Agency  este lungă, printre  creditori numărându-se şi  DGFP Argeş.  Primăria Piteşti, Montan Star SRL- fosta Montan Star Leasing, Montaj Electric Service,  S.C. Master Tools SRL;  Sc Olyz’s Center, CO.FA Construct România, Badrom Service SRL SC Denster Construct  SRL Insolv.,  Building Astrom etc.
Conform ultimei inventarieri  a activelor SC  Montan Star Agency,  efectuată în martie, anul curent,  constructorul argeşean deţine  terenuri în valoare de   peste 1,75 milioane lei,  construcţii  evaluate la 1, 02 milioane lei,  produse finite a căror valoare depăşeşte 4,25 milioane lei reprezentând valoarea a peste 22 de apartamente construite.  Potrivit aceleiaşi evaluări, în activele Montan Star Agency  mai apar  concesiuni,  brevete, licenţe, mărci comerciale etc,  în sumă de  peste 59 de mii de lei, plus alte imobilizări necorporale în valoare de 3000 de lei,  mijloace de transport evaluate la 436 mii lei,  echipamente tehnologice, maşini şi utilaje de peste 374 mii lei, aparte si instalaţii de aproape 15 mii lei şi mobilier  în valoare de alte 31 mii lei, dar şi alte  bunuri în valoare totală de alte zeci de mii de lei.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea