Peste 1000 de poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai ISU vor fi mobilizaţi pentru prevenirea incidentelor electorale

# Pregătiri pentru turul II al alegerilor prezidenţiale.

Din  7 noiembrie s-a dat startul campaniei electorale  pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, campanie care urmează să se încheie pe data de 15 noiembrie, la  ora 7.00. Între timp, la nivel de judeţ au loc pregătiri legate de scrutinul din 16 noiembrie. Până pe dată de 14 noiembrie, Instituţia Prefectului va proceda la distribuirea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare pentru desfăşurarea procesului electoral (autocolante, tabele electorale, declaraţii pe propria răspundere, ştampilele cu menţiunea votat şi ştampile de control, celelate materiale fiind refolosite din necesarul primit pentru turul I al alegerilor: lanterne, sfoară, lipici) şi tot până cel mai târziu pe dată de 14 noiembrie, primarii vor întocmi copii ale listelor electorale permanente pentru predarea acestora către preşedinţii secţiilor de votare.
Prefectul de Argeş, Mihai Oprescu speră ca Argeşul să se confrunte, în turul doi cu mai puţine încidente  de natura celor întâmplate duminica trecută. De amintit că Argeşul a reuşit să iasă în evidenţă la turul întâi al alegerilor prezindenţiale nu doar cu o diferenţă covârşitoare, de peste 28% între primii doi candidaţi calificaţi în turul doi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, ci şi cu unele incidente electorale cu iz penal. La Piteşti, unui alegător i s-a întocmit dosar penal după ce a fost surprins încercând să introducă în urnă două buletine de vot. În oraşul Topoloveni, un membru al unei secţiii de votare a înmânat unui alegător două buletine de vot.  În localitatea Recea, la secţia 440, s-a constatat lipsa uneia dintre ştampilele cu menţiunea VOTAT.  Deja, în această cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Tot în judeţul Argeş, o altă ştampilă a ajuns pe foc… din greşeală, iar reprezentantul unui ONG a semnalat faptul că un cetăţean a transportat mai multe persoane la secţia de votare. Echipajul de poliţie care s-a deplasat la faţa locului a constatat însă că reclamatul l-a adus la secţie doar pe socrul său. 
Una peste alta, cazuri de traseism  electoral n-au fost confirmate în Argeş la turul întâi al prezidenţialelor, poate şi datorită mobilizării care sa făcut pentru preîntâmpinarea acestui fenomen, mobilizare care se va repete şi  pentru turul doi.  Conform Planului comun de acţiune pentru 16 noiembrie vor acţiona 363 lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, 363  de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, 132 jandarmi, 11 angajaţi ai Poliţiei Transporturi, 10 ofiţeri din cadrul Serviciilor Permise şi Paşapoarte şi 2 lucrători ai Serviciului pentu Imigrări şi vor fi pregătite peste 100 de echipe operative ale Poliţiei şi Jandarmeriei, cu peste 300 de oameni, gata să intervină pentru gestionarea incidentelor semnalate.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea