Viceprimarul Cornel Ionică: ”Cred că este vorba de exces de zel din partea procurorilor

# Florin Tecău, Cornel Ionică şi Cătălin Rădulescu, în apărarea lui Tudor Pendiuc. # Deputatul Cătălin Rădulescu “Domnul primar Tudor Pendiuc este cercetat de aceiaşi doi procurori care ne cercetează pe toţi” # Secretarul  general al PSD Argeș, Florin Tecău: “De ce d-l Tudor Pendiuc e reţinut înainte de a i se fi dovedit vinovăţia?”

Reţinerea primarului Piteştiului Tudor Pendiuc, joi, de către procurorii DNA, în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie privind acordarea unor contracte de achiziţii publice, a determinat reacţii  vehemente în rândul colegilor de partid.
Preşedintele CJ Argeş, secretarul  general al PSD Argeş - Florin Tecău, viceprimarul Cornel Ionică şi Deputatul Cătălin Rădulescu sunt de părere  că  reţinerea  primatului Tudor Pendiuc (preşedintele intermimar al PSD)  şi a fiicei sale Ema Pendiuc a fost făcută ca urmare a unor “presiuni” şi ar reprezenta  “plata unor poliţe” politice.
“Este normal ca DNA să-şi facă treaba, nu ne opunem anchetei, aşa e legea, nu comentăm noi, dar întreb de ce procurorii au intervenit abia acum, în campania electorală, şi nu în urmă cu  trei ani, cu patru ani, sau acum o lună ori după campania electorală, în condiţiile în care dosarul există de  şapte ani (…). Cred că este vorba de exces de zel“,  a declarat, la o zi după reţinerea lui Tudor Pendiuc, viceprimarul Cornel Ionică.

“Am primit sms-uri în care ni se atrăgea atenţia că urmează să se facă reţineri”

Deputatul Cătălin Rădulescu a afirmat că reţinerea lui Tudor Pendiuc n-ar fi întâmplătoare, explicând  că au existat semnale potrivit cărora 14 social-democraţi  ar urma să fie reţinuti de procurorii anticorupție.   
“De ce procurorii au acţionat abia acum, în perioada de campanie electorală şi nu în afara ei, când dosarul există din 2007? Domnul primar Tudor Pendiuc este cercetat de aceiaşi doi procurori care ne anchetează pe toţi. Credeţi că acest lucru este întâmplător?  La încceputul anului şi acum două săptămâni, mai mulți din PSD Argeş am primit sms-uri în care ni se atrăgea atenţia că urmează să se facă reţineri şi că suntem 14 persoane monitorizate non stop, inclusiv la partid. Probabil serviciile care s-au săturat de actualul regim”, a declarat  Cătălin Rădulescu.

“În această perioadă se plătesc poliţe”

Preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, spune că anchetele DNA din ultimul timp au băgat spaima în funcţionarii publici. “ Tensiunea aceasta provoacă mari disfuncţionalităţi în administraţia publică. Avem oameni în instituţiile publice care refuză să mai semneze documente, pentru că le este teamă,  afirmă preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, secretarul general al PSD Argeş, cel rămas, deocamdată,  la cârma organizaţiei judeţene a partidului.
Florin Tecău a afirmat, la rândul său, că lucrurile nu sunt întâmplătoare şi că în cazul reţinerii primarului Tudor Pendiuc ar fi vorba de plata unor poliţe politice.
“De ce un om precum Tudor Pendiuc, care conduce din 1992 unul dintre cele mai mari oraşe din România, e reţinut înainte de a i se fi dovedit vinovăţia? Trag concluzia că în această perioadă se plătesc poliţe“, a mai spus Florin Tecău.
Toţi cei trei social democraţi au condamnat şi reţinerea fiicei primarului, Ema Pendiuc, sub acuzația de complicitate la luare de mită.
“Fiica domnului  primar nu are legătură cu primăria, de ce trebuia reţinută?“,  s-a întrebat, retoric, vicele Cornel Ionică, asociind decizia procurorilor DNA  cu excesul de zel  pe care l-a invocat în cazul acestora.
C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea