Klaus Iohannis, noul președinte al României!

# Victor Ponta și-a recunoscut, duminică seara, înfrângerea # Prezența la vot la ora 21.00 în județul Argeș a fost de 64,33%, mai mare față de 61.09% în 2009.

Klaus Iohannis a câștigat alegerile pentru fotoliul prezidențial, în fața lui Victor Ponta. Scorul obținut, în urma numărătorilor paralele de duminică, este de cca. 53% pentru Iohannis, și 47% pentru Ponta. Iohannis a câștigat datorită voturilor Ardealului, bucureștenilor și al celor din diaspora. Ponta a obținut rezultate bune în Muntenia și Moldova.

Victor Ponta şi-a recunoscut, duminică seara, ÎNFRÂNGEREA:  „L-am sunat și l-am felicitat pe domnul Klaus Iohannis”

Victor Ponta: ”Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care au venit la vot, vreau să spun că poporul are întotdeauna dreptate. L-am sunat pe dl Iohannis, l-am felicitat. Ne vom face datoria față de țară, îmi doresc să înțelegem că suntem o țară democrată. Așa cum eu accept rezultatul, să accepte și cei care protestează"

Klaus Iohannis: ”În această noapte, datorită vouă, începe o altfel de Românie. România pe care ne-o dorim nu este nici una a conflictului, nici una a răzbunării. Votul și cuvântul vostru au pus temelia ei. Haideți ca prima cărămidă pe care o așezăm pe acest edificiu să fie una trainică! Votul nostru a fost și rămâne unul pentru rațiune, pentru dialog și responsabilitate. Avem ocazia de a-l demonstra și în fapte!”

Declarații la cald, după ieșirea de la urne

Victor Ponta: ”Am votat ca mamele, bunicii şi copiii noştri să trăiască într-o ţară mai bună”

Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC la preşedinţie a votat, duminică, la secţia de votare de la Şcoala "Pia Brătianu", unde a venit însoţit de soţia sa şi de cei doi copii, el declarând că a votat pentru convingerea sa că după 25 de ani de tranziţie nu va mai fi "încă o generaţie de sacrificiu".   
"Azi am votat pentru ca toate mamele şi bunicii noştri să poată să trăiască într-o ţară mai bună, în care să avem grijă de ei. Am votat pentru ca toţi copiii noştri să poată să înveţe, să aibă un viitor în România şi am votat pentru convingerea mea că, după 25 de ani de tranziţie, Daciana, eu, Sorin Oprescu, toţi ceilalţi nu o să mai fim încă o generaţie de sacrificiu. După zece ani de ceartă şi de dezbinare putem să fim împreună şi putem să fim mai puternici. Sunt foarte încrezător, sunt foarte responsabil şi conştient de responsabilitatea pe care o să o am, dar, de asemenea, cred foarte mult în România şi cred că Dumnezeu va ţine cu noi să ni se îndeplinească gândurile bune", a adăugat Ponta.

Klaus Iohannis a votat pentru o ”Românie a respectului, a prosperităţii, o Românie puternică”

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a votat, duminică, la Sibiu, ”pentru o Românie a respectului, a prosperităţii, o Românie puternică”, el spunând că are emoţii şi că speră ”să fie o zi frumoasă pentru toţi”. Klaus Iohannis a votat la Şcoala nr. 4 din Sibiu, unde a venit împreună cu soţia sa, Carmen.
”Astăzi am votat pentru o Românie a respectului, a prosperităţii, o Românie puternică. Am şi azi emoţii, recunosc. Sper să fie o zi frumoasă pentru noi toţi”, a spus Iohannis, menţionînd că înainte de a veni la vot a fost la biserică.
Întrebat dacă consideră că va fi o prezenţă la urne mai mare decât în turul întâi, Iohannis a răspuns "Da, azi vin mai mulţi. Datele de prezenţă arată o prezenţă mai numeroasă decât data trecută. Se vede că în disapora este o prezenţă foarte mare. Am semnale deja că la foarte multe secţii de votare din diasporă e foarte, foarte multă lume care aşteaptă să voteze. Sper să nu se repete situaţia de data trecută”.

 

***

Florin Tecău, preşedintele CJ Argeş: ”Să alegem să trăim mai bine, mai demn, mai frumos!”

Florin Tecău, preşedintele CJ Argeş: “Am votat astăzi, din nou, cu credinţă şi încredere. Am votat pentru România viitorului, pentru România modernă în care să trăiască copiii noştri, generaţiile care vor veni. Am votat cu convingere deplină pentru copiii Argeşului, pentru ca tot ce eu mi-am propus să realizez pentru ei să se şi înfăptuiască. Vă invit ca, urmându-mi exemplul, să alegem să trăim mai bine, mai demn, mai frumos!

Senatorul Ion Popa, preşedintele PNL Argeş: ”Am semnalat incompetenţa autorităţilor în organizarea alegerilor în străinatate”

Ion Popa, preşedintele PNL Argeş:  „Am votat pentru normalitate, pentru ca un partid şi un om să nu aibă toată puterea în stat, am votat impotriva minciunii şi a totalitarismului. Am semnalat incompetenţa şi reaua voinţă a autorităţilor în organizarea alegerilor în străinatate. Guvernanţii, care sunt responsabilii cu organizarea alegerilor, i-au invitat pe românii din străinatate să vină mai devreme la vot şi acestia au venit. Nu este permis ca guvernul sa încalce un drept fundamental al cetăţenilor prin organizarea defectuoasă a alegerilor în străinătate.”

Deputatul Cătălin Teodorescu, copreşedinte al Alianţei Creştin Liberale Argeş: ”Am votat pentru o Românie mai corectă și mai dreaptă”

Deputatul Cătălin Teodorescu, copreşedinte al Alianţei Creştin Liberale Argeş a votat pentru ”O Românie normală şi pentru o Românie liberă pentru copiii noştri”. Deputatul a venit însoţit de soţia sa, medicul Claudia Elena Teodorescu, ambii votând pe listele suplimentare la secţia de la Biblioteca Judeţeană Argeş.   ”Îmi doresc o Românie normală şi o Românie liberă pentru copiii noştri, o Românie mai corectă si mai dreaptă” a adăugat liderul ACL. La rândul său, Claudia Elena Teodorescu a precizat că fiecare zi de vot este importantă pentru că se decide viitorul ţării. “Atunci când votăm, alegem sa facem o schimbare. Şi eu am votat pentru o Românie dreaptă şi pentru un viitor mai bun.”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea