Prelegere despre diabet la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Miercuri, 12 noiembrie 2014, începând cu ora 18.30, în Sala de Conferinţe, Biblioteca Judeţeană Argeş a organizat prelegerea intitulată „Diabetul, inamic al sănătăţii în mileniul III”. Activitatea a fost prilejuită de Ziua Internaţională a Diabetului, care se celebrează anual pe data de 14 noiembrie, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Această zi este marcată la nivel internaţional de toate asociaţiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât şi de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.
Invitatul special al acestei seri a fost Emilia Simion, medic primar diabet, nutriţie, boli metabolice. Doamna doctor a prezentat regulile practice pentru o viaţă echilibrată: nutriţie responsabilă, practicarea unui sport, diminuarea stresului, analize anuale obligatorii.
În judeţul Argeş, diabetul este o boală cu incidenţă ridicată în ultimii ani: 55 milioane de bolnavi la nivelul continentului şi 30000 de bolnavi în judeţul Argeş.
Atmosfera la acest eveniment a fost una constructivă, doamna doctor primind numeroase întrebări din partea publicului pe marginea subiectului. Prelegerea a fost însoţită de proiecţii edificatoare. Cele mai importante indicaţii pe care doamna doctor Emilia Simion le-a transmis publicului prezent în sală au fost următoarele: 1. Medicul este singurul în măsură să prescrie medicaţia corespunzătoare; 2. Complicaţiile diabetului pot conduce la infirmitate; 3. Diabetul poate fi ţinut sub control o perioadă mare de timp cu respectarea indicaţiilor.
Din portofoliul evenimentului au făcut parte pliante pentru bolnavi şi pentru persoanele sănătoase.
Activitatea a fost iniţiată de bibliotecara Simona Nagâţ din cadrul Secţiei de Religie şi Audiţii Muzicale a Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş.
Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea