Bergerat Monnyeur versus Nicolae Ivănescu

# Cel mai mare  dintre creditorii Silva Grup aşteaptă, miercuri, decizia Curţii de Apel Piteşti în dosarul ilegalităţilor semnalate în AGA.

Curtea de Apel Piteşti a amânat pentru 19 noiembrie 2014 pronunţarea în recursul formulat de Bergerat Monnyeur (în dosarul  falimentului Silva Grup) faţă de soluţionarea nefavorabilă a  contestaţiei împotriva Hotărârii Adunării Creditorilor din 17.12.2013, a raportului lichidatorului  şi a măsurilor luate de acesta. Creditoarea a  sugerat, în mai multe rânduri, o legătură dubioasă între patronul Silva Grup, Nicolae Ivănescu (cel care are un cuvânt de spus şi în Comitetul Creditorilor) şi lichidatorul judiciar, Art Insolv (fosta Argeş Insolv SPRL), – firma lui Petre Motrun, amicul lui Nicolae Ivănescu, în detrimentul adevăraţilor creditori ai Silva Grup.

Încă de la începutul acestui an, reprezentanţii Bergerat Monnyeur au atras atenţia că hotărârea adunării Creditorilor Silva Grup SRL din 17 decembrie 2013  ridică multe semne de întrebare. În contestaţia depusă la Tribunalul Specializat Argeş, cel mai mare  dintre Creditorii Silva Grup, SC Bergerat Monnyeur (care deţine 41,84% din masa credală)  a arătat că hotărâre este nelegală  şi a cerut instanţei să dispună convocarea unei noi adunări în vederea desemnării preşedintelui creditorilor şi a preşedintelui Comitetului Creditorilor. Bergerat Monnyeur făcut referire şi la Raportul lichidatorului  judiciar privind situaţia debitoarei (Silva Grup) supus validării la aceeaşi dată.

Contestaţii  la adresa firmei vechiului partener al lui Nicolae Ivănescu, Petre Motrun

Creditoarea a arătat că n-au existat alegeri pentru stabilirea preşedintelui creditorilor şi a contestat, printre altele, felul în care s-a votat în Adunarea Creditorilor, precum şi componenţa Comitetului Creditorilor în care figurează şi numele lui Nicolae Ivănescu, patronul Silva Grup.
”Contestăm întrunirea majorităţii necesare pentru desemnarea Comitetului Creditorilor în următoarea formulă «format din 5 creditori  şi anume AJFP, Paraschiv Marian, SC Bergerat Monnyeur,  ITM şi Ivănescu Nicolae». Contestăm astfel formarea unui comitet format din 5 membri cu desemnarea creditorilor Paraschiv Marian şi Ivănescu Nicolae şi faptul că nu se face dovada unei majorităţi impuse de lege pentru desemnarea comitetului în această compunere”, se arată în contestaţie.
SC Bergerat Monnyeur  a cerut instanţei să constate nelegalitatea Hotărârii Adunării Creditorilor din 17.12.2013 şi sub aspectul desemnării ca lichidator judiciar a firmei Argeş Insolv SPRL, firma vechiului prieten și partener de afaceri al lui Nicolae Ivănescu, Petre Motrun, fost șef al securității comuniste din Câmpulung,. Unul dintre argumente s-a referit la faptul că nu a fost supus aprobării cuantumul onorariului  pe care îl încasează lichidatorul şi că ar fi vorba de o indemnizaţie uriaşă (3000 lei/lună, plus 12% din valorificarea bunurilor debitoarei), valoare în spatele căreia n-ar sta lucruri tocmai ortodoxe, mai ales că, în paralel, fusese propusă o altă firmă care cerea un onorariu la jumătatea celui plătit lichidatorului ales.
Petre Motrun își leagă numeleâ, prin Argeș Insolv SRL, de aproape toate insolvențele și falimentele unde apare și numele lui Ivănescu, cele mai răsunătoare fiind dosarele Societății de Turism Muntenia S.A şi Silva Grup.

Dosarul a ajuns la Curtea de Apel

Bergerat Monnyeur insistă pe o legătură necurată între patronul Silva Grup, Nicolae Ivănescu (care are un cuvânt de spus şi în Comitetul Creditorilor, cu 19,76% din totalul creanţelor) şi lichidatorul judiciar, în detrimentul creditorilor de bună credinţă ai Silva Grup.
Printre deserviciile aduse, nu întâmplător, multora dintre cei înscrişi la masa credală a Silva Grup se numără şi faptul că lichidatorul nu a comunicat  tuturor creditorilor un raport privind situaţia financiară a debitoarei, deşi în cuprinsul Procesului Verbal din 17 decembrie 2013 se menţionează că acest lucru s-ar fi întâmplat,  şi în care nici măcar n-a fost consemnată modalitatea în care fiecare creditor a votat cu privire la membrii Comitetului Creditorilor şi  la preşedintele acestuia, câţi membri a propus fiecare creditor care a votat, identitatea acestora  etc.

Bergerat Monnyeur  nu este singurul contestatar

În dosarul falimentului  Silva  Grup pe lângă S.C. Bergerat Monnyeur au mai existat creditori care au  că  menţinerea  ca lichidator a firmei  lui Petre Motrun prejudiciază interesele multora dintre cei care şi-au înscris creanţele în tabelul definitiv. Şi, totuşi, în ciuda protestelor creditorilor Silva Grup,  Artinsolv SPRL a rămas, potrivit deciziei Tribunalului Specializat Argeş,  să tranşeze mai departe falimentul  Silva Grup. 
Printre acuzaţiile formulate la adresa lichidatorului se numără şi cea potrivit căreia Art Insolv SPRL ar ascunde unele bunuri, în detrimentul creditorilor
Printre  neregulile semnalate instanţei  de către o parte dintre creditori se numără şi necunoaşterea de către aceștia,  ca urmare a necomunicării prin BPI,  a situaţiei cu bunurile mobile şi imobile ale Silva Grup scoase la licitaţie, sau modul deficitar în care Art Insolv SPRL şi-a îndeplinit obligaţiile legale “prin favorizarea debitorului“.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea