Plecarea lui Băsescu, salvarea lui Nicolescu?

# Iustin Dejanu traduce liber promisiunea liderului PSD, Victor Ponta,  făcută  fostului preşedinte al CJ Argeş.

Printre afirmaţiile lui Victor Ponta care au generat  dezbateri ample sub suspiciunea unui eventual val de amnistii şi graţieri printre  baronii locali  condamnaţi în diverse dosare se numără şi câteva  declaraţii care l-au vizat direct pe  fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, condamnat la 9 ani și jumătate de închisoare,  cu posibilitatea de a uza de căile de atac rămase pentru respectiva sentinţă.
În timpul unei vizite la Pitești, pentru susţinerea candidaturii lui Florin Tecău la alegerile  pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş, premierul Victor Ponta îi promitea lui Nicolescu, public, că va scăpa de toate problemele, odată ce Traian Băsescu nu va mai fi preşedintele României,  când se va câştiga "această bătălie cumplită”.
”Se va face până la capăt numai în ziua în care pe poarta de la Cotroceni va ieşi Traian Basescu (…). Eu cred că atunci îi facem dreptate şi lui Costică Nicolescu şi celorlalţi mulţi care nu au putut niciodată sa fie învinşi la vot şi s-a încercat, ca in cazul multora, să fie învinşi pe alte căi", spunea şeful Guvernului,  pe 10 aprilie,  la Pitești.
Într-o traducere a mesajului  făcută  săptămâna trecută, la finalul campaniei electorale pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, purtătorul de cuvânt  al PSD Argeş, Iustin  Dejanu, a dus promisiunile liderului social-democrat fix în sfera libertăţii justiţiei.
“Pur şi simplu domnul Ponta a spus că atunci când Traian Băsescu va pleca de la Cotroceni, d-l preşedinte Nicolescu va fi  judecat  fără niciun fel de influenţă. Adică instanţele vor fi libere de orice influenţă. Până acum, n-am avut senzaţia că justiţia a fost liberă în toată această  perioadă”, a explicat Iustin Dejanu.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea