“Cred că ar trebui să acordăm oamenilor prezumţia de nevinovăţie. Din păcate, cetăţenii, când văd că cineva este arestat şi dus la procuratură, îi pun ştampila de vinovat...”

# Spune Călin Popescu Tăriceanu, despre arestarea lui Tudor Pendiuc.

Sosit în Argeş în plină campanie electorală pentru turul II al alegerilor locale, însă cu pretenţia unei vizite oficiale din calitatea de preşedinte al Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu şi-a exprimat, printre altele, şi poziţia faţă de reţinerea primarului Piteştiului, Tudor Pendiuc, în dosarul de coupţie deschis de DNA,  dosar în care  procurorii îl acuză de luare de mită şi abuz în serviciu.

“Este incorect, pentru că acest lucru poate duce la încheierea unei cariere politice”

Tăriceanu  este de părere că Tudor Pendiuc trebuia cercetat în liberate.“Am o strângere de inimă de fiecare dată când că cineva este arestat. Măsura arestării este o măsură justificată pentru cei care sunt infractori de drept comun, pentru cei care reprezintă un pericol social. Altfel, cred că orice suspiciune privind o faptă ilegală poate fi cercetată fără privare de libertate. Privarea de libertate este cea mai cumplită măsură când nu se justifică. Regret foarte mult situaţia în care se află primarul  Tudor Pendiuc  şi cred că ar trebui să acordăm oamenilor prezumţia de nevinovăţie. Din păcate, cetăţenii, când văd că cineva este arestat şi dus la procuratură, îi pun ştampila de vinovat. Este incorect pentru că acest lucru poate duce la încheierea unei cariere politice, chiar dacă până la urmă se dovedeşte că acuzaţiile au fost nefondate”, a declarat, la Piteşti, Călin Popescu Tăriceanu.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea