Fostul primar al comunei Corbi a cumpărat un utilaj agricol pe care l-a folosit în interes strict personal

# Utilajul cu pricina a costat aproape o jumătate de miliard de lei vechi si nu are nicio utilitate pentru comună # Uluitor!!! Jaf din banii publici fără nicio jenă de lege sau de cetăţeni.

Am auzit, ce-i drept, şi de  sfidări mai mari ale  legilor sau cetăţenilor, dar cea pe care v-o przentăm în rândurile următoare este una cu totul uluitoare, atât în ceea ce privește cheltuirea banului public, cât și din punct de vedere al impertinenţei de care a putut să dea dovadă un reprezentant al autorităţii publice, pus de oameni să aibă grijă de interesele lor. Dacă nu a reuşit să se remarce în cele două mandate de primar (2004-2008 şi 2008- 2012) prin

realizări benefi ce cetăţenilor, Mihai Ungurenuş, fostul primar al comunei Corbi, a reuşit să se evidenţieze  printr-o încălcare grosolană a legii, cheltuind banii publici în interes personal. Aşadar, în anul 2009, pe când era primarul comunei Corbi,Mihai Ungurenuş  a cumpărat, din banii primăriei, un utilaj agricol  în valoare de 49.900 mii lei, adică  de aproape  o jumătate de milliard de lei vechi, utilaj care nu şi-a găsit niciun fel de utilitate publică. Mai exact, este  vorba de un utilaj cu destinaţie agricolă, ce se poate folosi pentru nivelarea terenurilor în scopul înfiinţării plantaţiilor, culturilor.

Utilajul cumpărat din banii publici, folosit strict în interesul lui Mihai Ungurenuş

În acea perioadă, după ce a fost cumpărat acest utilaj, Mihai Ungurenuş şi-a înfiinţat o plantaţie, personală, de 5 hectare, care se pare că a fost realizată cu ajutorul acestui utilaj, pentru că, la momentul instalării noului primar, Virgil Baciu, în anul 2012, utilajul, care figura în inventarul primăriei, a fost recuperat de pe plantaţia fostului primar, Mihai Ungurenuş. Culmea… potrivirii, priza utilajului de prindere nu se potriveşte la tractorul primăriei, ci doar la tractorul lui Ungurenuş!
Mai mult decât atât, firma de la care Mihai Ungurenuş, în calitatea sa de primar, a cumpărat utilajul agricol, fără nici o utilitate pentru cetăţeni, din banii primăriei Corbi, i-a înfiinţat şi plantaţia de care am vorbit, de aproximativ 5 hectare.

„S-au cheltuit banii fără să aducă beneficii şi rezultate oamenilor din comuna Corbi”

Atunci când utilajul a fost recuperat de pe plantaţia fostului primar, Mihai Ungurenuş, i s-au cerut şi explicaţii cu privire la utilitatea acestuia pentru comună. Ungurenuş a explicat că se poate folosi pentru amenajarea drumurilor comunale, dar nu a fost posibil. S-a încercat a fi folosit şi la deszăpezirea drumurilor, dar nici aici nu a fost posibil.
,,Este un utilaj cu destinaţie strict agricolă, pentru nivelarea terenurilor, pentru înfiinţarea plantaţiilor, culturilor. El a costat 49.900 lei, adică, aproape o jumătate de miliard, dacă vorbim în lei vechi. Îl avem în inventarul primăriei de aproape 5 ani, iar ca şi utilitate pentru Consiliul Local şi pentru locuitorii comunei Corbi este zero. Adică, putem spune că s-a investit în acest utilaj aproape o jumătate de miliard lei vechi, iar beneficii de pe urma lui nu avem de nici un fel. Fostul primar ne-a zis că nu este nici o problemă, pentru că acest utilaj poate fi folosit pentru amenajarea drumurilor comunale, iar acest lucru nu se poate. Am încercat să-l folosim şi la deszăpezire, dar nici aici nu a mers.
Coincidenţă sau ne-coincidenţă,  în acea perioadă domnul Ungurenuş a înfiinţat o plantaţie de aproximativ 5 hectare, iar în momentul când eu am venit la primărie a trebuit să recuperez utilajul de pe acea plantaţie.
Tot la fel, coincidenţă sau nu, priza de prindere a acestui utilaj nu merge pe tractorul primăriei, ci merge doar pe tractorul domnului Ungurenuş.
Coincidenţă sau nu, aceeaşi firmă care i-a făcut plantaţia domnului Ungurenuş, a vândut şi utilajul comunei Corbi.
Ideea este că s-au cheltuit bani fără să aducă beneficii şi rezultate oamenilor din comuna Corbi. Ba, din contră, după cum vedeţi şi dumneavoastră, a adus un prejudiciu bugetului local de o jumătate de miliard lei vechi. Eu am pus acest utilaj în faţa primăriei pentru a le explica oamenilor ce s-a întâmplat cu banii lor”, ne-a spus Virgil Baciu, actualul primar al comunei Corbi.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea