Oraşul Mioveni a găzduit cel mai mare festival de teatru din Argeş

Mioveniul a fost gazda celui mai mare festival de teatru din Argeș. Evenimentul  s-a aflat la prima ediție și a avut loc în Sala de Spectacole a Centrului Cultural Educativ Mioveni şi la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia.
Festivalul și-a deschis porțile duminică, 9 noiembrie, cu o piesă în regia maestrului Radu Beligan, ,,Fă-mi loc”.
Luni, actorul Marcel Iureș a urcat pe scena sălii de spectacole a Centrului Cultural în piesa „Absolut”, după povestea „Ivan Turbincă” a lui Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija. Inegalabilul Marcel Iureș a dansat, a cântat și a… gătit într-un spectacol despre viață și moarte, despre Rai și Iad, care a încântat toţi spectatorii.
Marţi a urmat piesa „XXL” în regia lui Cristian Juncu, cu actorii Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu, Tudor Istodor şi Raluca Varmeşan.
Miercuri, 12 noiembrie, tot pe scena Centrului Cultural Mioveni a fost prezentat spectacolul “Nişte fete”, în regia lui Cristian Juncu , cu actorii , Catrinel Dumitrescu, Diana Cavallioti, Irina Velcescu, Cristina Florea, Andreea Vasile, Diana Cavallioti şi Vlad Zamfirescu.
A fost un spectacol cinic despre dragoste şi trădare, despre insensibilitatea bărbaţilor şi despre tristeţea nesfârşită a femeilor părăsite. Un (pseudo)scriitor în lipsă de inspiraţie se gândeşte să-şi întâlnească fostele iubite sub pretextul unei (re)evaluări a trecutului înainte de a se căsători.
Doar că această (re)evaluare avea să ajungă exact între paginile următorului său roman.
Joi s-a ţinut piesa ,,Acum ori niciodată” sub regia lui Mihai Constantin, cu actorii Gheorghe Ifrim, Şerban Palvu, Nicoleta Lefter şi Mirela Oprişor.
“Acum ori niciodată” de Valentin Krasnogorov este o comedie uşoară la prima vedere…  4 personaje, 2 cupluri şi o temă, pe cât de cunoscută şi “bătătorită” de toată lumea, în scris şi în viaţa reală, pe atât de specială ca abordare şi viziune:  Căsătoria şi familia.
Vineri a avut loc piesa ,,Un bărbat şi mai multe femei” în regia lui Claudiu Bleonţ, cu actorii Magda Catone şi Claudiu Bleonţ.
Apogeul acestui spectacol a fost atins sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia, unde a urcat pe scenă îndrăgitul actor Horaţiu Mălăele cu piesa ,,Sunt un Orb”, un recital extraordinar, marca Horaţiu Mălăele.  Această piesă nu s-a mai jucat la Centrul Cultural Mioveni, aşa cum era prevăzut iniţial, datorită cererii foarte mari de bilete, iar la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia s-au putut suplimenta cu încă 250 de bilete faţă de numărul iniţial, urmare a capacităţii sălii mai mare.
Organizatorii evenimentului au fost: Primăria Mioveni, Centrul Cultural și Casa de Cultură a Sindicatelor ”Dacia”.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea