Secţia de Presă şi Legislaţie a Bibliotecii Judeţene Argeş

Secţia de Presă şi Legislaţie a Bibliotecii Judeţene Argeş pune la dispoziţia utilizatorilor un fond de periodice care reprezintă o importantă sursă de informare şi cunooaştere pentru toate categoriile de cititori. Nevoia continuă de ştiri, de informaţii în toate domeniile şi în lumea ştiinţifică a dus la dezvoltarea continuă a comunicării media şi a comunicării ştiinţifice.
Ediţiile vechi al acestor periodice datează din secolul al XIX-lea şi reprezintă adevărate comori ale culturii româneşti. Dintre acestea, putem enumera: „Albina” (1898), „Convorbiri literare” (1868), „Gândirea” (1928), „Boabe de grâu” (1930), „Curierul de ambele sexe” (1862).
Secţia de Presă şi Legislaţie are abonamente la majoritatea ziarelor locale, la revistele româneşti de cultură („Dilema Veche”, „Observatorul Cultural”, suplimentul „Săgetătorul”, „România Literară”, „Cafeneaua Literară”, „Argeş”), la revistele de specialitate („Biblioteca”, „Revista Română de Biblioteconomie şi Ştiinţa Informării”, „Revista Română de Conservare şi Restaurare a Cărţii”).
Periodicele secţiei sunt din diverse domenii de larg interes, şi anume cultură, economie, psihologie, sociologie, turism. Abonamentele la aceste publicaţii în serie se fac în funcţie de solicitările utilizatorilor.
În cadrul acestei secţii funcţionează şi Biroul de Legislaţie, care oferă utilizatorilor săi informaţii privind legislaţia României şi legislaţia Uniunii Europene cu ajutorul programului Lex Expert. Programul permite accesarea electronică  a actelor normative solicitate de utilizatori, în funcţie de anumite criterii de căutare (tematică, expresie, emitent), cât şi imprimarea contracost a actului normativ. De asemenea, în cadrul Biroului de Legislaţie se pot consulta reviste din domeniul juridic, cum ar fi: „Dreptul”, „Curierul Judiciar”, „Buletinul Economic-Legislativ”, „Monitorul Oficial”.
În anul 2014, Secţia de Presă şi Legislaţie s-a reorganizat în vederea desfăşurării în condiţii mai bune a activităţii. Prin achiziţionarea de mobilier nou, s-a facilitat expunerea pe rafturi a fondului de reviste existent în secţie, astfel încât să ofere utilizatorilor posibilitatea de a identifica mai uşor ziarele şi revistele dorite. Bibliotecarii care formează personalul acestei secţii sunt: Mihaela Nicolescu, Cristina Flip, Carmen Frîncu, Emanuela Zidăroiu şi Liviu Muşuroi.
Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea