Poate și de frica DNA-ului, consilierii locali PSD se abțin sau votează împotriva propunerilor de hotărâri inițiate de primar

Ceea ce, în urmă cu un an-doi era de neimaginat, iată, se întâmplă. Adică, mai pe românește, mașinăria de vot a PSD-ului din cadrul Consiliului Local Pitești, s-a gripat ! Fiecare votează așa cum îl îndeamnă conștiința dar și frica de DNA, și nu așa cum o cere ordinul de partid. Și asta nu s-a întâmplat acum, în lumina ultimelor acuzații penale, ci din vară.
Iată, spre exemplificare, un punct de pe ordinea de zi a ședinței ordinare din luna august a.c. Stenograma ședinței este absolut sugestivă:
Domnul președinte de sedință supune dezbaterii punctul 34 de pe ordinea de zi: „Proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru terenul proprietate privată situat în intravilanul municipiului Pitești, strada Crinului nr. 26B, pentru «Construire imobil locuinte colective».”
Se prezintă raportul serviciului de specialitate.
Sunt cerute avizele comisiilor de specialitate ale consiliului local:
- comisia nr.1 - avizeaza favorabil proiectul de hotarâre;
- comisia nr.2 - avizeaza favorabil proiectul de hotarâre;
- comisia nr.3 - avizeaza favorabil proiectul de hotarâre;
- comisia nr.4 - avizeaza favorabil proiectul de hotarâre;
- comisia nr.5 - avizeaza favorabil proiectul de hotarâre.

Domnul consilier Tudor Mihail: ”Am fost la fața locului împreună cu domnul consilier Gentea Cristian și consider că, în ceea ce privește locurile de parcare, unele lucruri ar mai trebui analizate. Din acest motiv sunt împotriva acestui proiect de hotărâre.”
Domnul consilier Gentea Cristian meționează că a fost la fața locului și că într-adevăr, parcarea nu ar putea fi realizată.
Domnul consilier Perianu Radu Valeriu: ”Să înțelegem că aceasta este recomandarea comisiei pentru urbanism, amenajarea teritoriului și arhitectură?”
Domnul Tudor Mihai precizează că acesta este punctul de vedere al comisiei pentru urbanism, amenajarea teritoriului și arhitectură.
Domnul Arhitect Șef Mihaiță Zdrafcu: ”Proiectul cuprinde 34 de apartamente pentru care sunt nevoie de 37 de locuri de parcare dintre care 18 în subsolul comun și 19 pe teren, în jurul blocului”.
Domnul Tudor Mihai: ”Oricine are nelămuriri în legătură cu poziția mea față de acest proiect de hotarâre poate merge cu mine la fata locului pentru a vedea care este situatia”.
Domnul președinte de ședință supune la vot proiectul de hotărâre, în forma propusă de inițiator, care este respins cu 3 voturi „pentru”, 10 „abțineri” (doamna consilier Badea Ana, doamna consilier Zoană Maria Gabriela și domnii consilieri Apostoliceanu Sorin, Ciopleași Moise, Gentea Cristian, Marinescu Silviu, Preda Marin, Tudosoiu Dumitru, Zărnescu Nicolae Valeriu, Laurențiu Marian Zidaru) și 9 „împotrivă” (domnii consilieri Avramescu Tiberiu Cristian, Bănică Iuliu-Radu, Dinescu Gheorghe, Dinu Mircea, Gardin Florin, Malacu Gheorghe, Moșteanu Florentin Andrei, Perianu Radu Valeriu și Tudor Mihail).
***
Patronul fostei Fabrici de Butoaie se declară total împotriva construcției: ”Ne-am opus, atât noi cât și vecinii noștri ridicării acestui nou bloc, din motive bine întemeiate, de ordin urbanistic. Este vorba de un proiect care este prevăzut a se înălța pe terenul din spatele nostru, al fostei Fabrici de Butoaie, pe o fâșie îngustă și lungă de 60-70 metri. Lățimea terenului este însă de 14-17 metri, vă dați seama. Noi am depus documente la Primărie privitor la intenția de realizare a acestei construcții, vă dați seama. Mai ales că o latură este aproape lipită de blocul nou construit (al fraților Rădulescu, n.r.). Proiectul este vechi, s-a încercat trecerea acestuia, într-o primă formă, în primăvară, apoi acum, probabil că va urma o a treia variantă, cine știe...”
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea