Acum se poate! Nemaifiind președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu poate repara ambulanțele Serviciului de Ambulanță Argeș

Serviciul Județean de Ambulanță Argeș trebuie să încheie un contract de întreținere și reparație a mașinilor din dotare. Perioada licitată este de un an și jumătate, valoarea estimată fără TVA fiind între 1.019.433 și 2.090.768 lei. Scopul acordului-cadru este achiziționarea de servicii de service dar și piesele de schimb aferente pentru autovehiculele autorității contractante, în conformitate cu prevederile Caietului de sarcini.
Criteriul de atribuire al contractului va fi cel al ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere economic. Este vorba de un mix între componenta financiară (prețul pieselor de schimb și valoarea manoperei) și garanția oferită. Termenul minim de garanție service va fi de trei luni de la recepția lucrării. Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 29.12.2014, orele 16:00. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 6 ianuarie 2015. Oferta câștigătoare va fi desemnată în data de 16.01.2015.

Auto Pro Mond – Service Dacia Bascov, firmă în care Constantin Nicolescu este acționar majoritar, poate licita, acum, fără probleme, pentru contractul de reparație al ambulanțelor

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce instanţa supremă a admis irevocabil, în 11 februarie, recursul faţă de anularea raportului prin care s-a constatat un conflict de interese în cazul acestuia.
Potrivit Legii 176/2010, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate sau de conflict de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective.
În cazul lui Nicolescu, ANI a stabilit existenţa conflictului de interese prin semnarea sau aprobarea de către acesta, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, a 14 contracte (13 contracte în sumă de 1.139.715,84 lei, cu TVA inclus şi un contract adiţional de prelungire a perioadei) încheiate de către CJ Argeş sau instituţii şi servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului cu S.C. Autopro Mond S.A., respectiv, S.C. Mac Auto S.A. (societăţi la care Nicolescu este acţionar majoritar, în procent de 92,194% şi, respectiv, 63,08%).
De asemenea, ANI arăta că societăţile Autopro Mond şi Mac Auto, precum şi SC Dinik Mar Arg SRL (la care Viorica Nicolescu este acţionar majoritar) au încheiat 12 contracte (nouă contracte în sumă de 303.262,12 lei, TVA inclus, un contract conform comenzilor, două contracte - oră de manoperă) cu instituţii şi servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş.
În perioada 2006 - 2010, SC Autopro Mond SA a prestat servicii către instituţii şi servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş, pe bază de comenzi, în sumă de 124.327,49 lei, preciza ANI.
Suma totală a celor nouă contracte încheiate sub semnătura Constantin Nicolescu, a celor cinci contracte încheiate cu aprobarea acestuia, a celor 12 contracte încheiate de către societăţi la care acesta sau soţia lui sunt acţionari majoritari, precum şi a prestărilor de servicii efectuate instituţiilor şi serviciilor publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş, de către societăţile la care preşedintele CJ Argeş sau soţia acestuia sunt acţionari majoritari este de 1.567.305,45 lei, mai nota ANI.
Conform legii, preşedinţilor de consilii judeţene li se interzice să ia parte la deliberarea şi adoptarea hotărârilor în care au un interes patrimonial faţă de problema supusă dezbaterii. Interesul poate fi personal sau prin soţie/soţ, afini sau rude de până la gradul al patrulea inclusiv. Hotărârile adoptate prin încălcarea acestei prevederi sunt nule de drept. Nulitatea se constată de către instanţa de contencios administrativ.
Andreea STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea