Cuplurile longevive din Ştefăneşti, premiate de administraţia locală

Urmând principiul ”Cine nu n-are bătrâni să-şi cumpere” autorităţile locale din Ştefăneşti, în semn de preţuire, celebrează în fiecare an cuplurile longevive din localitate, şi anume cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. De curând, autorităţile locale din Ştefăneşti au premiat 17 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Aceşti oameni, în opinia primarului Dorin Bărbuceanu, sunt nişte exemple pentru generaţia din ziua de azi, care la primul conflict se despart şi astfel se pierde esenţa familiei.
,,În fiecare an, Consiliul Local Ştefăneşti alocă o sumă de bani pentru a putea sărbători acele persoane care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Acele persoane care au reuşit să facă faţă unui război al vieţii pentru că, şi înainte, dar cu atât mai mult, în ultima perioadă, cuplurile rezistă din ce în ce mai greu. Problemele familiale sunt din ce în ce mai mari şi, cu preponderenţă, cei tineri, din ce în ce mai mult, după primul incident, după primul povârniş ce apare în faţa vieţii cuplurilor, o ia, fiecare, pe direcţia lui. De aceea, de fiecare dată, am marcat acest lucru, acele persoane care au reuşit să convieţuiască, considerându-le, nişte eroi. Sunt nişte exemple pentru cei care acum fac acest pas, în a-şi uni destinele şi a avea o viaţă comună”, ne-a precizat primarul Dorin Bărbuceanu, vizibil emoţionat de subiectul acesta.

Brojban Ioana, sărbătorita anului în Ştefăneşti

Odată cu premierea celor 17 cupluri longevive, autorităţile locale au mai avut în atenţie o sărbătorită ce a împlinit, anul acesta, onorabila vârstă de 100 de ani. Brojban Ioana, doamna care a împlinit 100 de ani, a fost vizitată de către primar şi o echipă din primărie pentru a-i acorda o diplomă, un buchet de flori şi o sumă de bani, în semn de preţuire a persoanelor vârstnice.
,,În viaţa comunităţii din Ştefăneşti a mai fost încă un eveniment important, acela al decernării unei diplome, tot pentru o viaţă şi o existenţă a unui război, acela al supravieţuirii. Aşadar, am premiat-o pe doamna Brojban Ioana, care a împlinit onorabila vârstă de 100 ani.
Împreună cu o echipă din primărie, ne-am deplasat la doamna Brojban Ioana acasă, acolo unde ne-au întâmpinat cele trei fete ale dânsei. Atmosfera a fost destul de plăcută şi vreau să vă spun că doamna este destul de coerentă şi destul de lucidă. S-a bucurat foarte mult de prezenţa noastră, a autorităţilor locale. Ca şi celorlalte cupluri, i-am înmânat o diplomă, un buchet de flori şi o sumă modică de bani. Important este că acordăm atenţie acestor eroi ai comunităţii noastre”, ne-a mai declarat edilul- şef din Ştefăneşti, profesorul Dorin Bărbuceanu.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea