Comuna Stolnici, lucrări de anvergură la sfârșit de an

La Stolnici se lucrează din plin, chiar dacă frigul reprezintă o problemă demnă de luat în seamă. Primarul localității, Sebastian Pupăză Roșu, încearcă să termine câteva obiective importante pentru comunitate, obiective esențiale pentru asigurarea unui nivel ridicat de confort.
Sebartian Pupăză Roșu: ”Am reușit performanța de a semna, la Călărași, contractul pentru modernizarea Școlii Generale cu clasele I-VIII Stolnici. În baza acestuia contract, școala va beneficia de multe îmbunătățiri, printre care pot fi enumerate: acoperiș refăcut integral, termoizolație etc.  Este un contract în valoare de circa 110.000 euro.
Un alt șantier deschis este cel în cadrul căruia se lucrează la alimentarea cu apă și rețea de canalizare în centrul comunei. Sperăm ca până la finele anului să reușim și punerea în funcțiune a rețelei de canalizare. În satul Cochinești este deschis un alt șantier, lucrările fiind menite a combate efectele negative ale inundațiilor din acest an, dar și pentru prevenția unor evenimente ulterioare de acest gen: este vorba de executarea de șanțuri din beton, peste acestea fiind construite poduri la dimensiuni care să asigure capacități superioare pentru aluviuni.
Avem, deasemenea, în stadiul de licitație un centru de promovare turistică, sperăm ca până la sfârșitul anului să se stabilească un câștigător pentru a putea emite ordinul de începere a lucrărilor, iar în aproximativ un an să poată fi inaugurat.
Mai avem în stadiu foarte avansat proiectul de dotare a Căminului Cultural din localitate, proiect pe care îl dorim finalizat până la sfârșitul anului.”
# La inaugurarea obiectivelor de învățământ din localitate, în urmă cu un an, vă temeați că nu veți reuși să dotați noile clădiri cu un mobilier conform. Tot atunci, Constantin Nicolescu, președintele CJ Argeș, vă promitea sprijin pentru dotări...
- Ceea ce avem, în momentul de față, ca și dotări în aceste unități de învățământ, este nemulțumitor. Suntem cu ochii pe sesiunile pentru noile fonduri nerambursabile care ne-ar putea acoperi aceste lipsuri. Vom face tot posibilul, indiferent de sursa de finanțare pe care o vom găsi, să dotăm aceste obiective în conformitate cu aspectul exterior modern și cu pretențiile unui secol XXI în care trebuie să pășim nu numai calendaristic.
Laurențiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea