“Nu ştim să comunicăm cu tinerii”

# Greşelile identificate de Florin Tecău în campania electorală naţională a PSD # “Cred că foarte mulţi dintre noi am intrat în această campanie crezând că suntem învingători”

Deşi PSD Argeş a reuşit un scor de top în clasamentul  organizaţiilor judeţelor de partid care i-au adus procente importante lui Victor Ponta, eşecul la nivel naţional al candidatului PSD –UNPR- PC este privit cu ochi critici de liderii social-democraţi  argeşeni.
“Avem nevoie de o analiză la rece a situaţie şi de discuţii concrete. Lucrul cel mai grav acesta este: suntem în acest judeţ de zece ani şi câştigăm fiecare campanie electorală, dar la nivel naţional lucrurile stau altfel”, spune secretarul general al PSD Argeş Florin Tecău.
“Este o lecţie pe care trebuie să o învăţăm, din păcate a treia, şi sunt sigur că vor exista analize serioase în urma cărora se vor  lua anumite măsuri“, spune Iustin Dejanu, purtătorul de cuvânt al PSD Argeş, referindu-se la faptul că social-democraţii au pierdut  nu numai prezidenţialele  de anul acesta,  ci şi pe cele din 2009 şi 2004.

“Cred că foarte mulţi dintre noi am intrat în această campanie  crezând că suntem învingători”

Preşedintele CJ Argeş şi, totodată, secretarul general al organizaţiei judeţene a PSD, a făcut o analiză parţială a factorilor  care au întors calculele sondajelor de opinie şi, mai ales,  pe cele  ale PSD.
“Cred că foarte mulţi dintre noi am intrat în această campanie crezând că suntem învingători. Eu, în Argeş, le-am spus colegilor  de câte ori am avut  ocazia că  o campanie nu e câştigată decât după rezultate”, mai spune Florin Tecău

„Va trebui să găsim un alt mod de a comunica cu electoratul”

Secretarul executiv al PSD Argeş trage un semnal către centru, explicând că este cazul să se schimbe modul în care se face campanie electorală,  şi că este timpul să se renunţe la  strategiile de acum 25 de ani,  care se dovedesc depăşite în epoca internetului, mai ales că Victor Ponta a fost respins în primul rând de generaţia sa.
„Va trebui să găsim un alt mod de a comunica cu electoratul” explică Florin Tecău, care spune  că ar trebui  acordată o importanţă mai mare  mediului on-line şi electoratului care e activ în acest mediu: “în Argeş s-a muncit pentru această campanie foarte intens. Singurul  aspect pe care l-am  neglijat şi aici în Argeş, şi la nivel naţional a fost campania on-line.  Aspectul acesta trebuie analizat. Facem campanie şi  ne ancorăm în vechile metehne, dar votează  oameni care s-au născut după 90. Luaţi exemplul de la ţară,  unde foarte mulţi vârstnici n-au mai votat,  pentru că au probleme,  pentru că s-au mutat la oraş, la copii, şi nu mai sunt în evidenţe. Numărul vârstnicilor care vin la vot a scăzut,  electoratul s-a schimbat foarte mult”.
Social democraţii argeşeni mai atrag atenţia asupra unui aspect care a făcut ineficientă campania PSD.
“La ACL, în spatele acestei campanii online au stat profesionişti. Nu a fost vorba de postaci,  au lucrat umorişti, ziarişti profesionişti în umor şi, din acest motiv, ele au fost promovate pe o cale mult mai uşoară. Noi nu i-am avut”, mai spune Iustin Dejanu.
Faptul  că PSD Argeş a obţinut un rezultat foarte bun la alegerile prezidenţiale, atât în primul tur al scrutinului, cât şi în al doilea ar trebui să conteze mai mult  la nivel naţional, este de părere  Florin Tecău,  mai ales că, până acum, organizaţia judeţenă a cam fost ocolită de funcţii ministeriale şi de proiecte regionale.
Cele peste 60 de procente strânse pentru lui  Victor Ponta, în Argeş, la prezidenţiale, arată, în opinia lui Florin Tecău, că  a venit timpul ca judeţul să fie ascultat altfel  la nivel naţional.
“Vreau să ne batem pentru acest lucru şi să impunem Argeşul la centru, şi,  în primul rând, îmi doresc să promovăm tinerii”,  mai spune Florin Tecău, completat de Iustin Dejanu:” Argeşul este catalogat de sociologi drept un judeţ  foarte puternic foarte dezvoltat care votează cu PSD-ul” Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea