Primarii care au migrat la PSD, despre eşecul lui Ponta şi propriile deziluzii

#  Gheorghe Ionescu,  fost liberal, primarul comunei Călineşti: „În politică, te  aştepţi la orice!” # Bebe Ivan (foto), primarul comunei Băbana: “De fapt, nu ne-a bătut Iohannis, ne-am bătut singuri!”
Au ales să  profite de ordonanţa lui  Dragnea,   lâsându-şi partidele pentru  mirajul PSD-ului şi au trăit din interior dezamăgirea eşecului  lui Victor Ponta la prezidenţiale, mai ales că au adus înfrântului, din comunele lor, mai multe voturi decât au avut ei la câştigarea mandatului. Niciunul însă nu regretă  decizia luată, pentru că, mai importantă decât preşedinţia e, pentru toţi,  şefia Consiliului Judeţean şi culoarea politică a  guvernului.
Liberul dat traseismului politic (fără pierderea mandatului) de ordonanţa lui Liviu Dragnea a stimulat orgasmic să treacă la PSD 16 primari argeşeni (pe lângă 9 viceprimari şi peste 90 de consilieri locali). Toţi au reuşit să–l scoată câştigător, în localităţile lor,  pe Victor Ponta, Argeşul  fiind, de altfel, unul dintre judeţele în care PSD a punctat bine, cu 59,27 de procente în favoarea candidatului PSD-UNPR-PC (doar în 4 comune argeşene  Ponta a fost învins de Iohannis).
Este vorba despre primarul (fost) independent  de la Băbana, Bebe Ivan, de  Gheorghe Ionescu,  primar comuna Călineşti (de la PNL), de Liviu Poşircă, primar comuna Vultureşti (de la PDL), de Dumitru Doru Slătineanu, primar comuna Tigveni (de la PNL), de Cristian Dică Hristu, primar comuna Vlădeşti (de la PNL), de Ştefan Benonie, primar comuna Aninoasa (de la PP-DD), de Vasile Dina, primar comuna Valea Danului (de la PP-DD), Ionuţ Sandu, primar comuna Davideşti ( de la PDL), de Aurelian Maria, primar comuna Drăganu (de la PNL) de  Niculaie Dragnea, primar comuna Băiculeşti (de la PNL), de Irinel Georgescu, primar comuna Dobreşti (de la PDL), de Mircea Păuna, primar comuna Muşăteşti (de la PDL) , de Florin Dumitru, primar comuna Teiu (de la PDL), de Florin Maria , primar comuna Uda (de la PDL), de Niculae Dochinoiu, primar comuna Vedea (PDL) şi  de Iulian Miu, primar comuna Ungheni (de la PDL).
E adevărat că niciunul dintre ei nu se aştepta la un eşec al  lui Victor Ponta, dar, la fel de adevărat e că nu de un preşedinte  aveau ei nevoie ci de puterea locală pe care (încă)  o mai are PSD-ul.  Iată cam cum au resimţit, totuşi, edilii traseişti victoria lui Iohanis în faţa candidatului  pentru care au făcut campanie!

“Chiar dacă dl. Ponta a pierdut  alegerile, eu pot să spun   că mi-am făcut datoria”

Gheorghe Ionescu, primarul social-democrat al comunei Călineşti, proaspăt intrat în partid din tabăra liberală,  a reuşit să strângă în comună, pentru Victor Ponta, 64% din voturi, un procent mai mare decât cel cu care a câştigat alegerile locale, sub umbrela USL,  în 2012.  Spune că nu regretă mişcarea făcută, chiar dacă acum ar fi putut fi în tabăra câştigătoare, alături de fostul  său coleg de partid, Klaus Iohannis.
“Nu cred că Iohannis e un lider bun, e părerea mea de pe vremea de când eram în PNL, de unde am plecat tocmai pentru că nu mă  regăseam. Nu regret c-am trecut  la PSD, chiar dacă dl. Ponta a pierdut  alegerile, eu mi-am făcut datoria. În politică  te aştepţi la orice! Orice se poate întâmpla!  Cred în continuare  că am luat cea mai bună decizie când am  trecut la PSD  şi chiar dacă mi s-ar oferi șansa să mă mai întorc în PNL fără să-mi pierd mandatul, nu aş pleca din Partidul Social Democrat”, a declarat, pentru Atitudine în Argeş Gheorghe Ionescu, primarul comunei Călineşti.

“Nu  mă aşteptam la un aşa rezultat. Nimeni nu se aştepta!”

Şi Sandu Ion, primarul Comuei Davideşti,  trecut de la PDL la PSD, în baza traseismului legalizat de ordonanţa lui Dragnea, după ce, anterior fusese tot social -democrat,  a reuşit să-i aducă lui Ponta un procent foarte bun  - 76,65%,  scoţând Davideştiul  pe locul 6 în topul  pesedist  al comunelor  argeşene fruntaşe - o cifră chiar mai bună decât cea cu care el însuşi a cîştigat actualul mandat de primar “ “Oamenii mă iubesc şi se iau după mine.  Ce să fac?! Aşa se explică  rezultatul bun pe care l-a luat d-l Ponta la Davideşti.  Cât despre ceea ce s-a întâmplat la nivel naţional, nu  mă aşteptam la un aşa rezultat. Nimeni nu se aştepta! Asta nu înseamnă că regret că am trecut la PSD. Nu am de ce!”,  spune primarul comunei Davideşti, Sandu Ion.

“Pe noi, primarii, ne afectează  mai puţin prezidenţialele”

Cristian Dică Hristu, primarul comunei Vlădeşti, fost liberal, actualmente social democrat, se declară prea puţin afectat de rezultatul alegerilor prezidenţiale,  prost per asamblu, dar nesperat de bun în comuna  pe care o conduce.
“Sunt mulţumit de cum am ieşit pe plan local. 70% dintre cetăţeni au votat  cu domnul Ponta. Dacă  la nivel naţional n-a fost să fie, asta e! Oamenii votează cum vor ei. Pe noi, primarii, ne afectează  mai puţin prezidenţialele. Contează mai mult alegerile locale şi cele parlamentare”, a declarat, pentru Atitudine în Argeş, Cristian Dică Hristu, primarul comunei Vlădeşti.

“N-ar fi reuşit  Aninoasa  procentul ăsta, dacă n-aş fi trecut la PSD”

Ştefan Benonie, edilul şef de la Aninoasa consideră că  nu prea are importanţă cine e președinte, dacă are aplecare şi către mediul rural.
“Normal că ne doream să iasă domnul Ponta preşedinte, noi am reuşit să obţinem pentru dânsul peste 74%. N-ar fi reuşit Aninoasa  procentul  ăsta, dar dacă n-aş fi trecut la PSD. Eu le mulţumesc oamenilor că m-au ascultat, pentru că şi eu sunt un primar care ascultă oamenii. Despre noul  preşedinte,  dacă n-a fost să fie al nostru, nu mai contează acum, că e Băsescu, că e Iohannis, că e altcineva! Sper să fie un preşedinte bun, să facă ceea ce face cu sufletul  şi să acorde importanţa cuvenită şi comunelor. Noi mergem însă cu PSD-ul”,  spune Ştefan Benonie.

“Pe mine nu mă deranjează că e Iohannis preşedinte (...). Văd că e bun mutul”

Primarul de la Băbana, Bebe Ivan, cel care şi-a început activitatea politică cu PRM, a trecut la PNL,  şi a devenit primar independent, pentru ca, ulterior, să profite de ordonanţa lui Liviu Dragnea ca să treacă la PSD, nu  regretă  nici el decizia luată, mai ales că interesul nu în zona prezidenţialelor se învârtea. E drept că se aştepta ca Victor Ponta să câştige detaşat alegerile,  dar spune că nici Iohannis nu e rău ca preşedinte.
“Pe noi, de fapt, nu ne-a bătut Iohannis, ne-am bătut singuri, după ce la televizor s-a văzut ce se întâmplă în diaspora. Cred că asta a contat cel mai mult! Eu am avut  în comună o secţie de votare la care prezenţa a fost de peste 93% . Oamenii de aici au rude în strinătate  şi, după ce s-au difuzat imaginile acelea la televizor, au ieşit în număr mare la vot. Gândiţi-vă  numai  că 300 de persoane de la noi sunt plecate la muncă în afară. Contează!”, spune primarul Comunei Băbana, Bebe Ivan.

“Cât a fost  Nicolescu la CJ, Băbana era pe ultimul loc când venea vorba de alocări”

Bebe Ivan  a strâns pentru Ponta, în comuna pe care o păstoreşte, 68,8% din voturi. Altfel spus, şi-a făcut treaba pentru PSD, dar a cam rămas descumpănit după ce şeful său de partid  a pierdut prezidenţialele.
“Am suferit când am văzut exit-pollurile şi apoi rezultatele, dar lacrimile s-au uscat. Pentru noi, primarii, nu prea are importanţă cine e preşedintele României. Contează cine e la guvernare şi cine are şefia Consiliului Judeţean, că din direcţiile astea se distribuie banii. Cât a fost  Nicolescu la CJ, Băbana era pe ultimul loc când venea vorba de alocări.  Cu domnul Florin Tecău (nr. preşedintele CJ Argeş) mă  înţeleg foarte bine, e un preşedinte bun şi un om priceput”, mai spune Bebe Ivan.

Cât despre Iohannis….

“Nu mă deranjează că e Iohannis preşedinte. La început nu-mi plăcea că era mut, dar văd că e bun mutul!”, mai spune Bebe Ivan.
Pentru cei care nu ştiu,  Bebe Ivan şi-a început activitatea politică în 2004, cu PRM, partid în care a rămas până în 2008. Din 2008 până în  aprile 2014 a fost membru PNL. Din aprilie, anul curent,  a devenit independent, iar luna trecută a profitat de ordonanţa  traseismului  şi a trecut la PSD. De altfel, Bebe  Ivan mărturiseşte că a mai avut o  cerere de adeziune la  social democraţi, în 1996, nematerializată însă.
Material realizat de Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea