Reacţiile social-democraţilor argeşeni la afirmaţiile deputatului Sebastian Ghiţă care cere suspendarea lui Tudor Pendiuc

# Mircea Drăghici: „Dacă mai există prezumţia de nevinovăţie, ar trebui luată în calcul!” # Cătălin Rădulescu: “Cred că ar trebui să vorbim mai puţin şi să ne facem treaba mai bine”.

După ce, joi, deputatul PSD Sebastian Ghiţă a afirmat că e momentul ca Ion Iliescu să se retragă şi că ar trebui şi ca toţi cei cu probleme să fie suspendaţi din partid, apreciind ca necesare un cod de integritate şi o comisie centrală cu putere de decizie, vineri au apărut şi primele reacţii din partea reprezentanţilor organizaţiei judeţene a PSD
”Despre Ghiţă, cred că ar trebui să vorbim mai puţin, şi să ne facem treaba mai bine, iar cei care ne-am făcut treaba să poată să vorbească mai mult. Ghiţă nu şi-a făcut treaba cu facebook-ul şi cu mesajele pe online. După mine, toţi cei care nu şi-au făcut treaba, ar trebui să-şi dea demisia", a declarat, vineri,  Cătălin Rădulescu, unul dintre apropiaţii  primarului Tudor Pendiuc,  care  a afirmat că n-are nici o reţinere în a-şi exprima punctul de vedere, dat fiind faptul el însuşi se numără printre cei care  şi-au exprimat opinia în legătură cu eşecul PSD la alegerile prezidenţiale realizând o paralelă cu rezultatele bune obţinute de social-democraţi în Argeş.
“Ori înţelegem că partidul ăsta e un partid democratic, ori ne transformăm într-un partid comunist”, a mai declarat deputatul  Cătălin  Rădulescu.

„Va trebui să îndepărtăm această senzaţie că noi apărăm nişte corupţi”

Chestorul camerei deputaţilor şi consilier al premierului, deputatul Mircea Drăghici, a tradus  clar mesajul PSD de la centru: curăţenie în partid.
“Mesajul este că va trebui să îndepărtăm această senzaţie că noi apărăm nişte corupţi. Nu este o realitate, este o senzaţie, dar senzaţia aceasta va trebui să o îndepărtăm şi o vom face (…) Va exista o comisie care va analiza aceste lucruri şi care va decide. Nu suntem în măsură să comentăm acest lucru. Iar dacă mai există prezumţia de nevinovăţie, ar trebui luată în calcul”, spune Mircea Drăghici, referindu-se nu numai la situaţia primarului Tudor Pendiuc, ci şi la propria sa relaţie cu DNA, întrebat fiind dacă şi domnia sa va face un pas înapoi, aşa cum cere Sebastian Ghiţă, întrucât, la rândul său, Drăghici este urmărit penal sub aspectul folosirii influenţei sau autorităţii funcţiei de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.
În ceea  ce  priveşte afirmaţia făcută de Sebastian Ghiţă cu privire  la retragerea lui Ion Iliescu, deputatul  Mircea Drăghici a concluzionat: “Prezenţa d-lui Ion Iliescu ca membru  fondator este una  benefică  din punct de vedere al partidului. Din punct de vedere al electoratului s-a demonstrat că nu”.

Iată cum a sunat afirmaţia deputatului Sebastian Ghiţă:  ”Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Bunea Stancu, Adrian Duicu, Mocanu, Tudor Pendiuc, Viorel Hrebenciuc, dar şi alţii sunt exemple vii ale percepţiei că PSD ar fi un partid corupt. Toţi trebuie să se suspende din PSD sau să fie suspendaţi. Sfidarea legii şi a DNA nu îi ajută nici pe ei şi nici partidul. Mircea Cosma şi Constantin Nicolescu, chiar dacă au 70 de ani, au înţeles şi s-au retras. Ar trebui şi ceilalţi să aştepte în afara partidului până când justiţia se pronunţă”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea