Gardian de la Penitenciarul Colibași, judecat în Dosarul drogurilor, trimis acum în judecată și pentru luare de mită

După ce a fost trimis în judecată în bulversantul Dosar al drogurilor de la Penitenciarul Colibași, agentul de penitenciare Gheorghe Adrian Georgescu, supraveghetor pe secția a IV-a a pușcăriei, a dat de o altă belea. Turnat de câțiva deținuți, acesta s-a pomenit cu un nou dosar pe cap, de astă dată pentru corupție, dosar al cărui rechizitoriu a fost trimis spre judecare la Tribunalul Argeș. Mai exact, infracțiunile care s-au reținut în sarcina sa și pentru care a fost trimis în judecată în acest nou dosar sunt două infracțiuni de luare de mită și o infracțiune de introducere în mod ilicit în penitenciar a bunurilor și obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate, în scopul utilizării de către acestea, în formă continuată. Gardianul trimis în judecată este cercetat în stare de arest preventiv, el fiind reținut încă din luna februarie a acestui an, când au avut loc descinderile-fulger la Penitenciarul Colibași ale polițiștilor de la BCCO și procurorilor DIICOT.

Gardianul Adrian Georgescu, turnat că introduce, pe bani, telefoane mobile în pârnaie

În acest nou dosar, organele de urmărire penală au fost sesizate încă din 2012, din luna mai, respectiv decembrie, de către doi deținuți de la Penitenciarul de maximă siguranță Colibași, Floriniță Ciobanu și Marian Bălei, cum că supraveghetorul de pe Secția a IV-a, Adrian Georgescu, introducea telefoane mobile în unitatea de detenție și le transmitea pușcăriașilor, primind în schimb bani de la familiile acestora. Aceștia au declarat că era de notorietate faptul că agentul Adrian Georgescu introducea telefoane mobile în penitenciar în schimbul unor sume de bani. Aceeași situație au sesizat-o ulterior și Alexandru Valentin Toboșaru, încarcerat la Penitenciarul Mărgineni și transferat temporar la Colibași, și soția sa, Oana Alina Toboșaru. În susținerea acuzațiilor sale, aceasta din urmă a pus la dispoziția organelor de urmărire penală mai multe ordine de plată prin serviciul Western Union, pe care beneficiar al sumelor expediate este trecut chiar agentul Adrian Georgescu. Plățile au fost făcute la sfârșitul anului 2011 – începutul anului 2012. Alte două denunțuri au fost înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș puțin mai târziu, în luna martie 2013, de la deținutul Marin Sebastian Sima, zis „Semaca”, și prietena acestuia, Ioana Georgiana Amzărescu, zisă „Amy”, vizându-l pe același supraveghetor.

Prins cu ajutorul unui investigator sub acoperire

Cu ajutorul unui investigator, sub acoperirea că ar fi văr cu Amy, dat fiind faptul că Georgescu avea încredere în aceasta, s-a pus la punct o capcană menită să-l prindă cu mâța-n sac pe agentul de penitenciar. Mai exact, prin intermediul investigatorului acoperit, Amy trebuia să-i înmâneze agentului Adrian Georgescu șapte telefoane mobile și suma de 2100 lei, bani în schimbul cărora telefoanele mobile trebuiau introduse în penitenciar și înmânate deținutului Marin Sebastian Sima, zis „Semaca”. După ce telefoanele îi erau livrate, deținutul le vindea celorlalți colegi de detenție cu sume între 500 și 3000 de lei, în funcție de performanțele tehnice ale telefonului.
În cursul lunii august 2012, Oana Alina Toboșaru i-ar fi înmânat supraveghetorului Adrian Georgescu cinci telefoane mobile cu încărcătoare și suma de 500 euro, pentru a le preda soțului ei, în Penitenciarul Colibași. Numai că, după primirea telefoanelor, supraveghetorul nu le-a mai putut preda deținutului Toboșaru, fiindcă acesta fusese transferat de la Colibași la Penitenciarul Mărgineni.
Pentru că deținuții care au formulat denunțuri în cauză sesizaseră organele de urmărire penală mai înainte ca acestea să descopere infracțiunile respective, în cazul acestora s-a considerat de către procuror că este incidentă o cauză de nepedepsire, motiv pentru care parchetul a dispus clasarea cauzei cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în ce-i privește pe denunțători. În schimb agentul de penitenciare Gheorghe Adrian Georgescu, supraveghetor la Penitenciarul Colibași, a fost trimis în instanță, să dea socoteală judecătorilor de la Tribunalul Argeș, acolo unde se va judeca dosarul pe fond.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea