Cristian Bădiliţă va lansa un ghid pentru credincioşii din secolul XXI

Cristian Bădiliţă, împreună cu Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş, vă invită pe data de 11 decembrie, începând cu ora 13.00, în sala de conferinţe a bibliotecii, la un eveniment editorial deosebit: lansarea volumului „Teme, personaje, sărbători creştine şi tradiţionale româneşti. Un ghid pentru credincioşii din secolul XXI.” Simultan dicţionar, carte de istorie, culegere de legende şi manual de teologie ortodoxă, volumul prezintă cele mai importante subiecte, personaje, sărbători creştine şi tradiţionale româneşti cu maximă acurateţe ştiinţifică, dar într-un limbaj accesibil publicului larg. Pe de altă parte, multe informaţii sunt inedote chiar şi pentru specialişti. Un aspect original îl constituie prezentarea tradiţiilor ortodoxe întemeiate pe Scriptură în paralel cu tradiţiile populare româneşti.
Autorul, specialist în istoria creştinismului, îmbracă, pe alocuri, haina de povestitor. Cele mai fierbinţi teme şi momente ale creştinismului sunt povestite într-un stil limpede şi captivant.
„Chiar dacă poate fi citit şi în tren sau în autocar, volumul nu e un simplu ghid turistic. Fiecare text exprimă viziunea autorului său, o viziune teologico-istorică, întemeiată pe câteva principii simple: verificarea informaţiilor la sursă; folosirea textelor vechi în original; interpretarea lor în contextul istoric; evitarea anacronismelor şi a oricărei tentaţii de a mă substitui autorului. Foarte adesea, observăm teologi din secolul XXI dând lecţii de greacă veche, de exegeză sau chiar de mistică evangheliştilor, apostolilor sau Părinţilor Bisericii. Atitudinea normală a unui teolog sau istoric al creştinismului trebuie să fie una respectuoasă faţă de text, faţă de autor, faţă de contextul istoric şi, nu în ultimul rând, faţă de cititorul de astăzi”, a declarat Cristian Bădiliţă.
Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea