Seară Beethoven la Filarmonica Pitești

Joi, 11 decembrie a.c., de la ora 19.00, Filarmonica Piteşti, organizează, la Casa de Cultură a Sindicatelor, concertul simfonic Beethoven. Uvertura Fidelio, Romanţa nr. 1 pentru vioară şi orchestră, Romanţa nr. 2 pentru vioară şi orchestră şi Simfonia nr. 7, Apoteoza dansului vor fi interpretate de orchestra simfonică a instituţiei dirijată de Alexandru Iosub. Solistă, la vioară, Luminiţa Burcă.
Conf. univ. dr. la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi profesor asociat la Facultatea de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara, violonista Luminiţa Burcă a participat în peste 400 de concerte ca solist concertist pe toate meridianele lumii. A efectuat turnee în Italia, Franţa, Spania, Germania, Elveţia, Canada, SUA, Coreea de Sud, cântând alături de mari dirijori şi solişti. Dintre dirijori amintim pe Iosif Conta, Horia Andreescu, Ovidiu Bălan, Cristian Mandeal, iar dintre solişti, pe Luciano Pavarotti. Talentul şi dăruirea pentru muzică i-au adus premii la concursurile din ţară şi din străinătate (Italia, Bulgaria, Elveţia). A îndrumat paşii celor talentaţi la cursurile de măiestrie din ţările în care a fost invitată. Luminiţa Burcă este şi autor de articole şi cărţi de specialitate. A mai concertat cu Filarmonica Piteşti în mai 2013, la concertul de la Sala Radio, la Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi.
Născut la Piatra Neamţ, dirijorul Alexandru Iosub urmează Şcoala de muzică din localitatea natală, Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi şi Conservatorul de muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. De asemenea, este absolvent al Facultăţii Instrumente-Canto, secţia vioară. A desluşit tainele dirijatului cu maeştrii C. Calistru, G. Vintilă şi Constantin Bugeanu. A fost violonist la Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău, dirijor la Teatrul Liric din Craiova şi dirijor la Filarmonica „Oltenia” din Craiova, unde funcţionează şi în prezent. A colaborat cu filarmonicile din Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Craiova, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Rm. Vâlcea, Sibiu, Teatrul Liric Craiova, Teatrul Muzical Galaţi, Teatrul Naţional de Operetă Bucureşti. A dirijat peste o mie de spectacole lirice de operă, operetă, balet, concerte de gen, peste 500 de concerte simfonice, de muzică de cameră, educative sau de divertisment. A mai condus orchestra Filarmonicii Piteşti în mai şi decembrie 2012.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea