Luna decembrie, o lună plină de activităţi culturale la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş

Când alţii se gândesc la vacanţa de Crăciun, la bunătăţile pe care le vor pregăti pentru sărbătorile ce urmează să vină, reprezentanţii Bibliotecii Judeţene Argeş  au plănuit  o mulţime de evenimente culturale, specifice perioadei, dar şi evenimente editoriale. Principalele evenimente culturale ale lui decembrie au început să se desfăşoare încă de săptămâna trecută. Miercuri, 3 decembrie, la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş au avut loc două evenimente culturale de o importanţă majoră. La ora 11:30 a avut loc vernisajul expoziţiei de icoane, Pârvu Mutu Zugravu, care deja s-a constituit ca şi tradiţie.
Al doilea eveniment, desfăşurat miercuri, 3 decembrie, este lansarea de carte a lui Valentin Nicolau, ,,Basmania”, volum ce s-a bucurat de un real succes la Târgul Gaudeamus de anul acesta.  Pe 8 decembrie, la ora 17:30 va avea loc un spectacol de muzică clasică, susţinut de elevii şi profesorii Liceului de Artă ,,Dinu Lipatti”.
În ziua următoare, pe 9 decembrie, Constantin Crişu, un binecunoscut jurist, care s-a remarcat prin calităţile sale profesionale, îşi lansează volumul Note de Călătorie, o lucrare care conţine foarte multe fotografii şi  foarte multe sfaturi de călătorii, întrucât autorul, împreună cu familia sa, a călătorit în 57 de state.
În aceeaşi zi, pe 9 decembrie, va avea loc un concert extraordinar de colinde susţinut de corala D.G. Kiriac, dirijată de George Paraschivescu.
Pe 11 decembrie, Cristian Bădiliţă îşi lansează la Biblioteca Judeţeană un nou volum, Teme, personaje, sărbători creştine şi tradiţionale româneşti. Un ghid pentru credincioşii din secolul XXI. Volumul cuprinde cele mai fierbinţi teme şi momente ale creştinismului, care sunt povestite într-un stil limpede şi captivant.
Un alt eveniment foarte important, ce se desfăşoară în luna decembrie, la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu”, mai exact, în data de 17, la ora 13:00, este conferinţa susţinută de renumitul psiholog Aurora Liiceanu, care va vorbi despre lumea în prezent, neliniştea şi dilemele psihice.
,,După cum vedeţi, sunt foarte multe evenimente în decembrie. Iar acestea sunt doar cele certe, stabilite deja, însă vor mai apărea şi altele pe care le vom anunţa ulterior”, ne-a precizat Octavian Sachelarie, directorul Bibliotecii Judeţene ,,Dinicu Golescu” Argeş.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea