CSM l-a suspendat până în 2016 pe judecătorul Gabriel Apostol de la Judecătoria Pitești

CSM l-a suspendat până în 2016 pe judecătorul Gabriel Apostol de la Judecătoria Pitești, după ce s-a constatat că suferă de o boală psihică din cauza căreia nu își poate exercita funcția în mod corespunzător. Gabriel Apostol a ajuns celebru după ce a fost încătușat într-o benzinărie de doi polițiști și după ce s-a dat în stambă la MasterChef: „Judec borfași, infractori, pleava societății. Și-i bag la pușcărie”
Judecătorul Gabriel Apostol, fostul președinte al Sectiei penale a Judecătoriei Pitești, celebru pentru scandalurile în care a fost implicat și pentru participarea la concursul de gătit MasterChef, revine în atenție. Secția pentru judecători a CSM a dispus, miercuri 3 decembrie 2014, suspendarea din funcție a lui Apostol până în februarie 2016. Decizia nu are legătură cu abaterile disciplinare pentru care este cercetat Apostol, ci cu ceva mult mai grav. Și anume, cu o boală psihică de care ar suferi magistratul.
Astfel, CSM a dispus suspendarea din functie a lui Gabriel Apostol în baza art. 62 alin.1 lit. b din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor și art. 64 alin.1 din aceeasi lege. Art. 62 prevede la alin.1 lit. b următoarele: “Judecătorul sau procurorul este suspendat din functie in următoarele cazuri: ...când suferă de o boală psihică, care îl impiedică să-si exercite functia în mod corespunzator”. Art. 64 alin.1 din Legea 303/2004 stabileste ca “in cazul prevazut la art. 62 alin. (1) lit. b), boala psihica se constata printr-o expertiza de specialitate, la sesizarea presedintelui instantei sau a conducatorului parchetului ori a colegiilor de conducere, iar suspendarea din functie se dispune pe perioada recomandata de comisia medicala de specialitate, numita in conditiile art. 14 alin. (2) lit. e)”.

Comunicatul CSM:

„În ședința din data de 3 decembrie 2014, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din functia de judecător a domnului Apostol Gabriel, de la Judecătoria Pitești, începând cu data de 3 decembrie 2014 până la data de 1 februarie 2016.
Hotararea Sectiei pentru judecatori a Consiliului a fost luata in temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificările si completarileulterioare, precum si a art. 62 alin. 1 lit. b si art. 64 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutuljudecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare”.

Așadar, deducem că judecătorul Gabriel Apostol a fost supus unei expertize de specialitate în urma căreia s-ar fi constatat că judecătorul suferă de o boală psihică, ulterior o comisie medicală recomandând suspendarea acestuia până în 2016.

Apostol către un polițist: „Băi, mi-ai stricat ceasul, băi, tâmpitule! Ăsta e cadou...”

Judecătorul Gabriel Apostol a devenit celebru în urma scandalurilor în care a fost implicat și după participarea la concursul MasterChef. În urmă cu un an, în octombrie 2014, Gabriel Apostol a fost încătușat de doi polițiști, într-o benzinărie de pe Autostrada București-Pitești. Intregul scandal, la care a asistat și fiica magistratului în vârstă de șapte ani, a început după ce Apostol i-ar fi făcut “milițieni” pe cei doi polițiști. Așa cum s-a putut obseva din înregistrările din timpul conflictului, publicate în presă, judecătorul îi amenința pe cei doi polițiști că ii va lăsa fără serviciu, reproșându-le și că i-au stricat ceasul.
Iată un fragment din dialog dintre judecătorul Gabriel Apostol și polițiștii care l-au încătușat:
„Judecător: Domnul agent sef!
Polițist: Agent sef principal, daca tot va place!
J: Ati auzit de purtare abuziva?
P: Cu cine?
J: Ati auzit, ati auzit?
P: Lasati telefonul!
J: Asta e talharie!
J: Ce face asta, ba?
Martor: Ha, ha, ha!
Martor: Wow!
P: Mainile la spate. La spate, la spate!
J: Filmati-ma asa, va rog!
J: Pentru chestia asta, va dau afara pe amandoi!
J: Uitati-va ce-mi face. Uitati-va!
J: Hai ma, militianule!
Martor: Ia uite ce-i pe tine.
P: Stai in camera, stai in camera aici.
P: Cheama ajutoare!
P: Tine-ti copilul, va rog frumos!
P: Sa ramaneti aici, va rog! Ramaneti pe loc!
P: Va punem noi si tot ce va trebuie!
J: Desfa astea (n.r. - catusele) ca ma stranga rau! Desfa astea ca ma strang!
P: Nu, ca esti agresiv.
J: Hai, tati!
J: Desfa-le ca ma strang rau.
J: Bai, va dau afara pe amandoi!
P: Am nevoie de ajutoare la statia Peco, la 80.
P: Dumneavoastra ati refuzat sa va legitimati...
J: Uite ba, actele mele sunt pe masa, bai!
J: Desfa ba ca ma strang rau, bai! E si cea bai, e ceas de 200 de euro!
P: Nu mai tipati la mine.
J: Filmeaza, te rog, si asta!
P: Da, urgent, urgent.
J: Uite ce mi-a facut pe maini!
P: Coala...
J: Esti dat afara! Deci esti dat afara!
J: Desfa catusele, te rog frumos, ia uite cat de tare ma strang! Ba, tu nu-ntelegi?
P: Va rog frumos sa va opriti.
P: Si anunta-l pe sefu’!
P: Ia uite ma ce-mi face asta.
P: M-a umplut de sange.
P: Nu stiu cine v-a invatat, dar sa vedeti dumneavoastra ce reclamatie va trag.
J: Da’ eu voua!
J: Da-mi drumul ca nu mai pot cu mana!
J: Aoleu!
J: Unde mi-e telefonul?
P: Uite acolo telefonul!
J: Da-mi drumul, te rog frumos.
P: Nu va dau, domne’, drumul!
P: Va potoliti?
J: N-am voie sa dau telefon?
P: Va potoliti?
J: Da-mi drumul!
P: Domne’, va potoliti?
J: Bai, nu mai ma brusca!
P: Intai vreau sa vad cine sunteti.
P: V-am zis, va potoliti, domnule, va potoliti?
P: Ioane, da-mi si mie o coala...
P: Dumneavoastra, domnule, cu atatia martori, ati suflat...
J: Pastreaza aia, te rog frumos. Prietene, sa pastrezi chestia aia!
P: Va potoliti, va rog frumos?
J: Domne’ discutam! Domne’ discutam in liniste!
J: Ba, chiar aveam nevoie de bani! Pe cuvantul meu!
P: Spuneti-mi...
J: Ba, da-te ca nu mai pot! Desfa alea odata! (n.r. - judecatorul urla)
P: Potoliti-va!
J: Da’, sunt potolit, bai nene, ba! (n.r. - judecatorul tipa)
P: Trebuie sa iau o declaratie...
P: Da, te descurci?
J: Eu nu dau nicio declaratie!
P: De ce sa nu dati?
J: Nu vreau!
P: Aveti dreptul asta.
J: Da, bineinteles ca-l am!
J: Desfa ba astea, bai! E purtare abuziva, ba... Militianule! Ai pus-o rau!
P: Dumneavoastra ati pus-o rau!
J: Aoleu, ai pus-o!
P: Uitati-va ce va spun eu!
J: Fa-i, ma, poze! Fa-i poze lu’ asta, asa!
P: Deci, va rog sa va potoliti!
J: Hai, da-mi drumul de aici, ca nu mai pot, imi rupi mana tu nu intelegi?
P: Va potoliti sa va dau drumul la catuse? Da sau nu?
J: Da drumul, hai!
P: Va potoliti sau nu?
J: Ba eu sunt potolit, ma!
P: Da?
J: Eu am fost potolit de la inceput!
P: Unde aveti documentele?
J: In portofel.
P: Bun, va potoliti?
J: Da drumul!
P: Va potoliti?
J: Da, m-am potolit, hai! Ce vrei sa ma pun in genunchi?
J: Te rog, te implor, da-mi drumuuu! Da-mi drumuuu! Te imploooor! Te implooor! (n.r. - judecatorul tipa) Da-mi drumul, hai!
P: Aveti probleme cu capul?
J: Da, am droguri!
P: Prietene, esti dat afara din politie!
P: Va calmati si va dau drumul?
J: Da, ma calmez, hai!
J: (n.r. - judecatorul injura) in echipajul tau cu tot! Da drumul, hai!
J: Bai, mi-ai stricat ceasul, bai, tampitule! Asta e cadou...
P: Dumneavosatra va auziti ce vorbiti?
J: Sa mor eu, sa mor eu daca nu va aranjez! Da-mi drumul!”

Apostol a făcut scandal la un magazin de bricolaj după ce s-a enervat că trebuie să stea la coadă

Nu după foarte mult timp, judecătorul Gabriel Apostol a recidivat. In 4 noiembrie 2014, magistratul a intrat in conflict cu angajatii unui magazin de bricolaj din Pitesti, unde mersese pentru a inchiria o remorca.Gabriel Apostol s-ar fi enervat insa ca trebuie sa stea la coada si sa astepte si ca nu este lasat sa se bage in fata, moment in care a inceput scandalul. Acesta le-ar fi reprosat angajatilor ca trebuie sa stea prea mult, dupa care judecatorul i-ar fi injurat.
Conform martorilor, magistratul a plecat din magazin, fiind urmat de doi angajati care au incercat sa il calmeze si sa il ajute sa inchirieze o remorca. Gabriel Apostol s-ar fi urcat insa in masina, iar in momentul in care a plecat, l-a lovit usor pe unul dintre angajati. Magistratul nu s-a oprit, ci si-a continuat drumul. Toata scena a fost surprinsa de camerele de supraveghere din magazin.

Apostol: “Judec borfași, judec infractori, pleava societății. Și-i bag la pușcarie... Nu te duci tu la Poliție, frate, să faci plângere penală pentru două-trei palme, hai, mă, mă lași”

Gabriel Apostol a devenit cunoscut si pentru cei care nu au tangenta cu sistemul judiciar dupa ce a decis sa participe la concursul de gatit MasterChef de la Pro TV. Magistratul nu a reusit sa castige concursul, ajungand insa in etapele finale. Si atunci au existat insa momente tensionate intre judecator, jurati si unii concurenti.
Înca de la prima emisiune, Gabriel Apostol a socat, atunci cand a explicat cu ce se ocupa: “Judec borfasi, judec infractori, pleava societatii. Si-i bag la puscarie... Toata mizeria societatii pe-acolo trece, ati inteles! Iar pentru mine gatitul este o refulare... Nu se mai practica cu ciocanelul in instantele romanesti de mult timp. Noi avem pixuri, scrii cu pixul. Si doare mult mai rau decat un ciocanel d-ala, va spun eu. Cinci ani sau zece ani ii scrii cu pixul, nu cu ciocanelul!”
Apostol a incheiat concursul tot cu o declaratie socanta. Vorbind despre relatiile cu sotia sa, judecatorul s-a aratat nemultumit ca acesta a facut plangere penala impotriva sa pentru “doua-trei palme”:
“Am vorbit cu sotia, suntem in relatii acceptabile. Am avut o perioada grea cu sotia mea, totul a culminat cu o plangere facuta pe la Politie. Impacarea e o chestie destul de complicata. Pana la urma intre noi e o chestie de incredere. Eu nu mai am incredere in ea si iti spun de ce nu mai am incredere. De la chestia cu Politia. Nu te duci tu la Politie frate sa faci plangere penala pentru doua-trei palme, hai ma ma lasi. Alea se puteau rezolva intre noi prin vorbe. Recunosc nu sunt usa de biserica, ba da’ nu sunt nici cel mai nenorocit criminal din Romania sau din Arges, sa imi faci plangere ca la ultimul nenorocit, sa ma caute Politia sa ma fugareasca aia prin oras. Nu e normal”
(www.luju.ro)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea