Mioveniul, în haine de sărbătoare. În oraş s-a aprins iluminatul festiv

# Platoul Casei de Cultură din Mioveni a fost neîncăpător pentru copiii ce au venit să-l întâmpine pe Moş Nicolae.

Vineri, 5 decembrie, seara, oraşul Mioveni a îmbrăcat straiele de sărbătoare, iar centrul a devenit o adevărată feerie după ce s-a aprins iluminatul festiv de sărbători.
Autorităţile locale ne declarau, în urmă cu ceva timp, că vor împodobi oraşul, încât să pară ca fiind rupt dintr-o imagine de poveste; iată că declaraţiile lor s-au concretizat şi în fapte.
Centrul oraşului a fost parcă „inundat” de valuri de oameni, de toate vârstele, care au venit să asiste la aprinderea luminilor Sărbătorilor Iernii.
Luminile din centrul oraşului au fost aprinse de primarul Ion Georgescu, ce a avut şi ajutoare: câţiva copii, dar şi pe Moş Nicolae.
După numărătoarea inversă, bradul îmbrăcat în ornamente de sărbătoare s-a luminat, spre bucuria tuturor locuitorilor din oraş, și în special a copiilor care s-au îngrămădit imediat în jurul său să facă fotografii.
Odată cu aprinderea luminilor în oraș, podul peste Râul Argeşel, situat pe strada IC Brătianu, s-a transformat într-o feerie de lumini. Reţeaua modernă de iluminat arhitectural a fost pornită pentru prima oară, iar oamenii cei prezenţi în centrul civic au putut vedea  imagini  live, pe ecranul  amplasat special pentru ca oamenii să vadă acest iluminat arhitectural, ce îi conferă oraşului o imagine prosperă.
A  urmat un alt spectacol de culoare şi lasere, efectele şi formele proiectate fiind o adevărată încântare pentru privirile celor prezenţi.
La final, toţi copiii prezenţi au primit din partea organizatorilor dulciuri.
La eveniment au fost prezenţi: deputatul Simona Bucura Oprescu, viceprimarul oraşului, Aurel Costache, directorul  S.C S.Ed.C Mioveni, Nicolae Tudose şi echipa sa,  directorul  Centrului Cultural Mioveni, Argentina Culcuş, consilieri locali, angajaţi ai Primăriei, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ din oraș.
,,Înainte de a-l chema pe Moş Nicolae şi pe frăţiorii lui, aş vrea să urez, celor care poartă numele de Nicolae şi Filofteia, să fie sănătoşi şi să aibă parte de tot ceea ce îşi doresc.
Totodată, cu ocazia deschiderii sărbătorilor de iarnă, urez  locuitorilor oraşului Mioveni, argeşenilor, românilor să fie sănătoşi şi să aibă parte de sărbători cât mai fericite”, a declarat primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, complicele lui Moş Nicolae.

,,Şi anul acesta, Moş Nicolae a fost darnic şi a venit cu o serie de surprize pentru cetăţenii oraşului Mioveni. Fie că vorbim de iluminatul ornamental, fie că vorbim de surpriza pe care le-am pregătit-o cetăţenilor în seara aceasta şi sperăm noi să fie încântaţi de ea şi anume iluminatul arhitectural al podului de pe strada I.C. Brătianu, care este luminat de o paletă de culori ce funcţionează după un modul programabil, care va face ca în fiecare zi a săptămânii podul să fie luminat cu o altă culoare”, ne-a declarat Nicolae Tudose, directorul societăţii S.C. Servicii Edilitare pentru comunitate Mioveni, societate ce s-a ocupat de ornamentul festiv al oraşului Mioveni, prin Serviciul de Iluminat Public, aflat în subordinea sa.
De la acest eveniment nu putea să lipsească persoana care a coordonat toate aceste lucrări de ornament festiv şi anume, Adrian Ştefan, directorul Serviciului de Iluminat Public, pe care, până la aprinderea iluminatului festiv, o serie de emoţii îl încercau, aşa cum dânsul ne-a declarat, datorită dorinţei  de a nu dezamăgi pe cei prezenţi.
,,Tot ce vedeţi aici, vreau să vă spun că a presupus ore în şir de muncă, de îndurare a frigului, a ploilor, dar iată că efortul nostru este răsplătit prin prezenţa numeroasă a cetăţenilor, veniţi în seara aceasta într-un număr atât de mare pentru a vedea iluminatul festiv. Este clar că aşteptările au fost mari, dar iată că nu i-am dezamăgit pe cetăţeni. Toate aceste lucruri se datorează domnului primar, care ne-a sprijinit şi ne-a îndrumat în realizarea acestui iluminat festiv”, a precizat Adrian Ştefan, directorul Serviciului de Iluminat Public.
Prezentă la acest eveniment, Simona Bucura Oprescu, deputatul de Mioveni, care s-a dovedit a fi foarte apropiată de cetăţenii din Mioveni, prin participarea şi implicarea dânsei la fiecare eveniment, a ţinut să le ureze în mod direct, celor prezenţi, sărbători fericite.
Simona Bucura Oprescu: ,,Alături de dumneavoastră, mă bucur că în seara aceasta suntem aici, aşteptând împreună pe Moş Nicolae. Sper ca aceste sărbători să ne găsească cu pace, cu dragoste şi să avem norocul de a ne putea petrece sărbătorile cu familiile noastre.
Sărbătorile ce vor veni, fiecăruia dintre dumneavoastră să vă aducă după gând şi suflet. La mulţi ani, Mioveni!”
Aşadar, a fost o seară cu distracţie pe cinste, specifică sărbătorilor de iarnă.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea