Cu datorii de peste un miliard lei vechi la Direcția Apelor, patronul Max construiește o nouă Zahana, în Tudor Vladimirescu. Ilegal, din punct de vedere al specialiștilor direcției

# ULUITOR!!! CE TULBURI SUNT APELE ROMÂNE ÎN ARGEȘ!!! # Terenul noii construcții este proprietatea Gicăi Dobrin! Aceasta a fost pusă în posesie de Primăria Piteşti
Cine, din Pitești, nu a mâncat, măcar o dată, la Zahanaua lui Max din Tudor Vladimirescu? Mâncare bună, iar vara o priveliște senzațională. Construcția este suspendată, parțial, deasupra Lacului de Acumulare Prundu, ceea ce o face aproape una cu natura. Puțini știu însă că proprietatea respectivă este încadrată ca fiind ”construcție provizorie”, fără fundații turnate. Pentru că legile statului român interzic construcțiile definitive în cuveta unor astfel de lacuri. Construcțiile provizorii se supun, și ele, anumitor reguli și obligații, care sunt stipulate, în mod normal, în contractul de închiriere. Direcția Apelor Argeș, proprietarul și administratorul terenului și al luciului de apă, l-a primit pe Max chiriaș. Numai că… Max a uitat să mai și plătească. Iar acum se pregătește să se despartă de colaborarea cu proprietarul terenului, fără resentimente, construind, în vecinătate, o cârciumă nouă, cu mai multe etaje. Dar cu caracter ilegal față de prima, susțin specialiști din cadrul ABAAV.

Zahanaua lui Max, cuibușorul de nebunii al fostei conduceri a Administrației Apelor Argeș

Pe vremuri – frumoase vremuri – patronului Max îi era mult mai ușor să plătească chiria. Pentru simplul motiv că o compensa cu facturi de la restaurant. Foștii șefi ai administrației bazinale (Ciobanu&comp.) dezvoltaseră o pasiune aproape nemărginită față de locația de pe lac, unde țineau tot felul de ședințe, înviorate de sute de sticle colorate. Toate în contul de protocol, desigur, în care încăpea, pe vremea aceea, aproape orice. Așa încât o amărâtă de chirie pentru ocuparea luciului de apă se stingea imediat din consumarea sticlelor de … ape, asezonate cu cine știe mai ce. După coborârea lină –ciudat - și fără piedici penale a lui Dumitru Ciobanu, urmat în post de Adrian Moisescu, debitul apei consumate la Zahana a scăzut la cote de avarie. La fel și sumele pe care Max le-a achitat în contul chiriei. La începutul iernii, acesta însumase datorii neachitate de peste un miliard lei vechi, motiv pentru care Administrația Apelor Argeș l-a înștiințat pe răul platnic despre rezilierea contractului, începând cu data de 23.12.2014, adică din ajunul Crăciunului.

Zahanaua lui Max trebuie să dispară, fizic, până la Crăciun! Imposibil!

Contractul încheiat între Direcția Apelor și Chin-Chin S.R.L., firma lui Max, este un…chin. În sensul că are prevederi clare, fără echivoc: ”În cazul în care s-a depășit termenul de plată a chiriei și a contravalorii utilităților cu 60 de zile de la data scadenței sau în cazul nerespectării unei clauze asumate de locatar, prezentul contract se consideră reziliat de drept, fără punere în întârziere și îndeplinirea altor formalități.”. De asemenea, conform aceluiași contract, Direcția este îndreptățită să ceară daune-interese pentru neexecutarea obligațiilor, ceea ce ar putea duce, în final, la o sumă mult mai mare. Riscul este, spun surse de încredere, ca patronul Chin-Chin să bage firma în insolvență, urmând ca, imediat ce noul imobil va fi gata, să își continue nestingherit afacerile pe o firmă nou-nouță și virgină din punct de vedere al obligațiilor financiare.

Terenul noii construcții este proprietatea Gicăi Dobrin!

S.C. Zahana Max S.R.L. Pitești, un nou nume pe firmamentul alimentației publice locale, a solicitat și obținut, anul trecut, o autorizație de construcție pe strada Lânăriei. Clădirea este prevăzută a avea patru niveluri, D+P+E+M. Doar că, spun reprezentanții Apelor Române, clădirea a fost ridicată în cuveta lacului, ceea ce contravine flagrant legislației în vigoare.
Totul a pornit cu ceva timp în urmă, când Gica Dobrin, soția fostului mare fotbalist, a fost pusă în posesie cu teren pe malul lacului. Inițial, terenul a fost înstrăinat către Primărie în vederea amenajării unei plaje, cu condiția clară de a nu se realiza pe acesta construcții definitive. Trecerea în buzunarul Primăriei s-a făcut printr-o Hotărâre de Guvern. Doar că edilii au restrâns partea de plajă la cea existentă în momentul de față, preferând ca, pe ultima porțiune, să împroprietărească pe Gica Dobrin. Aceasta, se pare, este mătușa lui Max, și i-a concesionat terenul pentru o perioadă de 50 de ani. După care totul a mers strună, primăria eliberând, ca primăria (nu ca primarul, Doamne ferește!) toate avizele și autorizațiile necesare construcției. Doar că nimeni nu a mai întrebat nimic pe  reprezentanții Direcției Apelor. Care reprezentanți au în față o lege a lor, lege care interzice orice construcție cu caracter definitiv, adică având fundații din beton, în zona cuvetei lacului, adică exact acolo unde se ridică, mândră, noua Zahana. O hotărâre de guvern, dată așa, în modul în care a fost dată cea despre care vorbim, nu poate să doboare prevederile legale, care INTERZIC ORICE FEL DE CNSTRUCȚIE CU FUNDAȚII ÎN INTERIORUL LACULUI DE ACUMULARE. Reprezentanții Direcției au efectuat un control încheiat cu un Proces Verbal în care nu se spune nimic concret,  nu se ia nicio măsură, nu se propune nimic. Întâmplător sau nu, unul din membrii comisiei este tocmai fostul director general, Dumitru Ciobanu, probabil prieten bun cu Max sau măcar - și asta cu siguranță – prieten bun cu Zahanaua. Contactat telefonic, Adrian Moisescu, fost director general al Administrației Apelor Argeș, ne-a relatat că este la curent cu situația creată, însă nu a dorit să comenteze.
”Aceasta este, într-adevăr, situația. Nu pot comenta nimic, există o conducere care trebuie să dispună măsurile ce se impun, există și alte instituții ale statului care pot lua atitudine. Eu chiar nu am ce să comentez!”, ne-a spus acesta.
Vom reveni.
Spiridon VOINESCU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea