Denunțătorul Mihai Petria este, de data aceasta, de cealaltă parte a DNA

# Semnalele de alarmă  trase de lichidatorul Costin Petre Cătălin, acum în pușcărie, se adeveresc # Acesta l-a avertizat pe primarul Tudor Pendiuc asupra percheziţiilor din 6 noiembrie care au precedat arestarea edilului şef al Piteştiului.

Denunţătorul de profesie Mihai Petria este, de data aceasta, de cealaltă parte a DNA, pentru avertizarea primarului Tudor Pendiuc asupra percheziţiilor din 6 noiembrie care au precedat arestarea edilului şef al Piteştiului.
Despre Mihai Petriea, cel care l-a denunțat la DNA Piteşti, anul trecut, pe lichidatorul Cătălin Petre Costin pe motiv că ar fi cerut mită 100 de milioane lei în vederea soluționării lichidării unei firme, s-a spus, nu o dată, că ar fi  denunţător de profesie şi că n-ar fi tocmai omul potrivit să ridice primul piatra… Una  dintre afirmaţii a aparţinut chiar lui Costin Petre Cătălin, executorul judecătoresc condamnat de Tribunalul Argeş pe baza scenariului detaliat de Petria. Puţini l-au luat însă în seamă pe lichidator, mai ales că se afla în boxa acuzaţilor,  însă  adevărata faţă a denunţătorului care a  mai pus  câte o “vorbă bună” şi pentru alţii,  începe să iasă la lumină abia după ce DNA l-a chemat  la audieri, ca urmare a înregistrărilor telefonice care arată că Petria l-a avertizat pe Primarul Tudor Pendiuc asupra percheziţiilor ce urmează să aibă loc la domiciliul edilului şi la Primărie.
Acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi  fals intelectual,  toate în baza denunţurilor făcute de Mihai Petria și Emil Bucur, Costin Petre Cătălin a petrecut deja 9 luni în spatele gratiilor, cea mai mare parte a acestei perioade, sub măsura arestului preventiv dinaintea pronunţării de către Tribunalul  Argeş, în septembrie 2014,  a sentinţei  care i-a adus condamnarea. Lichidatorul judiciar a făcut recurs, cerând, în paralel, judecarea sa în libertate, însă Curtea de Apel Piteşti a decis  de fiecare dată menţinerea arestării preventive a inculpatului Costin Petre Cătălin. Unul dintre motivele pentru care lichidatorul judiciar  a fost judecat în arest  până la condamnarea sa şi pentru care  se află în închisoare, deşi nu a epuizat căile de atac faţă de sentinţa care l-a trimis după  gratii este o altă plângere formulată de acelaşi Mihai Petria, care a declarat în faţa instanţei că ar fi fost ameninţat de fratele inculpatului, chiar la ieşirea din sala de  judecată,  fapt infirmat de ruda lui Costin Petre Cătălin.
Probitatea morală îndoielnică a denunţătorului, invocată inutil însă chiar de executorul judecătoresc acuzat de acesta, devine  din ce în e mai evidentă, pe măsură ce la iveală ies tot mai multe detalii despre acţiunile sale.
Cea mai recentă dintre ele este legată de numele primarului Tudor Pendiuc, aflat în arest la domiciliu, în dosarul prejudiciului creat municipalităţii prin asocierea Publitrans –CNCD –Girexim. Potrivit înregistrărilor invocate de procurori, Mihai Petria l-a avertizat pe Tudor Pendiuc, printr-un SMS trimis şefei de cabinet, Carmen Lis, asupra perchezițiilor DNA ce urmau să aibă loc la domiciliul edilului, informaţie deţinută de Mihai Petria de la ofiţerul judiciarist  Alexandru Petria, fiul seniorului, care  cunoştea detaliile operaţiunii procurorilor anticorupţie din  6 noiembrie.
Mihai Petriea este şi semnatarul unei reclamaţii pentru  abuz în serviciu, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, ameninţare, rupere de sigilii şi nerespectare de hotărâri judecătoreşti, formulate în 2007, chiar la adresa fostului ministrul al Transporturilor Ludovic Orban, Petria aflându-se în postura de proprietar a două hectare de teren în zona extravilană al comunei Bradu, pe traseul viitoarei centuri a Piteștiului.
De amintit şi faptul că în urmă cu 7 ani, firma lui Petria,  Trans Eurokar (radiată între timp din registrul Comerţului) care a efectuat,  până în 2008, în Piteşti,  activitate de  transport în regim de maxi-taxi, a formulat o contestaţie  legată tocmai licitaţia din 2007 care avea drept scop desemnarea unui asociat pentru  Publitrans, deşi nici măcar nu participase la respectiva procedură.
C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea