Piteştiul este monitorizat cu 49 de camere video

# Alte 30 de aparate vor completa sistemul Big-Brother care supraveghează municipiul.

Comparativ cu situaţia făcută publică pe site-ul  Primăriei Sectorului 3 Bucureşti, Piteştiul ar avea o rată mai mare a infracţionalităţii şi criminalităţii la mia de locuitori luaţi în calcul. Cel puţin, aşa sună argumentele care au stat la baza nevoii de implementare a unui  sistem de supraveghere video în Zona Podul Viilor, argumente completate cu alte cifre statistice: “aproximativ 41% dintre piteşteni rămân încrezători în  siguranţa mediului lor de viaţă şi a climatului social în care îşi desfăşoară activitatea, dar lipsa oricărui sistem de supraveghere care să vină în sprijinul autorităţilor locale însărcinate cu menţinerea ordinii şi liniştii publice impune o nouă abordare a problemei siguranţei locale”.

Zis şi procedat în consecinţă! Pe lângă cele 30 de camere video de supraveghere funcţionale până în toamna acestui an, au mai fost date în folosinţă, de săptămâna trecută, alte 19 astfel de aparate, ca urmare a  finalizării proiectului de implementare a sistemului video de supraveghere în zona Ștrand - Podul Viilor din municipiul reşedinţă de judeţ. Proiectul, cu o valoare totală de aproape 3 milioane de lei, are drept scop tocmai „creșterea siguranței și prevenirea criminalității” în zonă şi a fost realizat cu fonduri europene. Practic, Big-Brotherul piteştean s-a îmbunătăţit cu 14 noi camere video mobile şi cu alte 5 camere fixe. Pe lângă camerele video propriu-zise au fost alocate fonduri şi pentru softuri, staţii de lucru, stâlpi şi instalaţii de climatizare speciale.

Mentenanţa n-a fost prinsă în proiect

Contribuţia Municipiului Piteşti la realizarea acestui proiect a fost de doar 1,2 mil lei, restul cheltuielilor fiind suportate de Uniunea Europeană şi Guvernul României. Asta nu înseamnă însă că efortul municipalităţii se rezumă la suma amintită. Asigurarea funcţionării şi întreţinerea aparaturii se vor face cu fonduri de la bugetul local.
“Mentenanţa rămâne la latitudinea beneficiarului şi nu a fost prinsă în proiect”, explică  reprezentantul firmei care s-a ocupat de implementarea proiectului.

Alte 30 de camere  vor fi montate în  celelalte zone nevralgice ale Piteştiului

Cele 19 camere video montate în cadrul proiectului de implementare a unui sistem video de supraveghere în zona Ștrand - Podul Viilor acoperă intersecţia amintită, zona  Teatrului de Vară şi cea a patinoarului  din Ştrand şi rondul central al parcului, precum şi zona spaţiului public de lângă stadionul Ştrand şi, de asemenea, spaţiul public din apropierea Bazinului Olimpic de Înot şi din parcarea aferentă, ca şi spaţiul public din zona  bazei de agrement Costache Negri.
Municipalitatea are  însă în plan extinderea sistemului Big-Brother cu alte 30 de camere,. “una din zonele în care s-ar mai impune  montarea unor astfel de camere este  şi Trivale, acolo unde există  vandalizări”, după cum  explică viceprimarul Cornel Ionică.
C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea