Acuzaţii grave şi poliţe plătite la Căteasca. Consilierul local Dan Drăghici cere un control al Curţii de Conturi la primăria comunei

Răboiul dintre  fostul primar al Comunei Căteasca, Liviu Năstase, şi viceprimarul Mira Eugen, cel care a preluat atribuţiile edilului găsit de ANI în incompatibilitate, frâiele primăriei până la viitorele alegerile locale anticipate pentru fotoliul de şef al administraţiei locale. Ba, chiar mai abitir se duce acum răfuiala, păntru că acuzaţiile capătă şi un uşor iz penal.
Dan Drăghici, consilier local PNL, unul dintre susţinătorii vicelui Eugen Mira, spune că în perioada scursă de la pronunţarea, pe 24 septebrie 2014, a Deciziei definitive şi irevocabile a ICCJ cu privire la incompatibilitatea primarului Liviu Năstase şi până la momentul semnării de către prefect a ordinului de încetare a mandatului, respective 7 noiembrie 2014, în primăria Căteasca s-ar fi produs o serie abuzuri, în spatele cărora s-ar afla fostul edil,  ajuns în urmă cu două săptămâni pe patul de spital, ca urmare a unui puseu de tensiune apărut pe fondul aspectelor legate de mandatul său. 
“Aşteptăm cât mai repede la Primăria Căteasca corpul de control al Prefecturii şi Curtea de Conturi”, spune profesorul Dan Drăghici, consilier PNL în CL Căteasca.
Acuzaţiile lui Dan Drăghici vin la scurt timp după ce Liviu Năstase a declarat, pentru Atitudine în Argeş, că pierderea mandatului de primar pe care l-a deţinut ar fi “mâna viceprimarului Mira Eugen şi a domnului Dan Drăghici, reclamagiu de profesie”, care, spune fostul primar, s-ar fi cam grăbit cu alegerile din cauza unor interese personale.

Frământări pentru alegerea noului primar

Cei drept, vicele Eugen Mira (PDL) şi consilierul Dan Drăghici (PNL) s-au nominalizat reciproc drept posibili candidaţi la fotoliul de primar la viitoarele alegeri locale anticipate a căror dată nici măcar nu s-a stabilit.
“Cred că va candida domnul consilier local Toma  Georgel Laurenţiu, de la PSD, care şi-a dorit şi actualul mandat,  domnul profesor Dan  Drăghici, consilier local PNL şi, probabil eu, deşi nu m-a hotărât încă”, precizeaza, în urmă cu  o săptămână, pentru ziarul nostru, vicelprimarul Eugen Mira.
Frământările pentru alegerea noului primar al  comunei  Căteasca au început însă cu mult înainte ca prefectul Mihai Oprescu să emită ordinul de încetare a mandatului lui Florin Liviu Năstase. Mai mai exact, în  februarie 2013, când ANI a constatat, în cazul primarului Liviu Florian Năstase (PDL), încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, precum şi al conflictului de interese în materie administrativă.  Potrivit  ANI, primarul Comunei Căteasca, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19.06.2012-10.01.2013, când a deţinut, simultan, atât funcţia de primar, cât şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul NĂSTASE G. FLORIAN-LIVIU ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ.
Liviu Năstase a pierdut pierdut recursul făcut la Curtea de Apel Piteşti împotriva deciziei ANI, iar sentinţa ÎCCJ i-a fot tot nefavorabilă:  ”Respinge recursul declarat de Năstase Florian-Liviu împotriva Sentintei nr. 126/F–CONT din 15 mai 2013 a Curtii de Apel Piteşti – Sectia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”.
C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea