Primăria Băbana scoate la licitaţie serviciul de alimentare cu apă al comunei

# Big Brother, război cerşetorilor, licitaţie şi cadouri - temele ultimei şedinţe de Consiliu local de la Băbana.

“Vrem să găsim o societate care să vină şi să facă şi investiţii. Licitaţia pleacă de la 1000 lei pe lună, iar una dintre condiţii se referă la prezentarea unui plan anual  de investiţii”, explică primarul Bebe Ivan. Licitația va avea loc în data de 12  decembrie 2014, de la  orele 10.00. Informaţiile privind caietul de sarcini pot fi obţinute de  la sediul primăriei.

Gata cu strângerile de donaţii

Consiliul Local al Comunei Băbana a adoptat, la sfârşitul lunii noiembrie, o hotărâre privind interzicerea strângerilor, din poartă în poartă, a unor sume de bani în numele unor cazuri sociale, şi a cerşetoriei.
“Ne confruntăm tot mai des cu un fenomen care n-are nimic de-a face cu ajutorarea semenilor. Ştiu cazuri concrete în care cei care strâng efectiv banii  împart pe din două sumele cu cei care-i trimit să le adune, sub umbrela unei fundaţii, asociaţii, fără ca vreun leu să ajungă la persoanele despre care spun că ar avea nevoie de ajutor. O cerşetorie mascată de prezentarea nor cazuri sociale. Tot mai multe familii din comună au semnalat că le bat la uşă persoane, care în numele unor organizaţii umanitare, cer bani pentru anumite cazuri. Recent, am avut situaţii în care cei care solicitau bani au pretins că au fost trimişi de mine, de primar, iar oamenii, din puţinul lor au dat câte ceva! Cetăţenii comunei vor şti acum că aceste strângeri de fonduri se fac cu încălcarea  legii”, explică primarul  Bebe Ivan.

Vigienţă de Big Brother

Edilul Bebe Ivan  vrea să bage spaima-n infractori  cu sistemul de supraveghere video montat la Băbana. După ce, în urmă cu o jumătate de an, in principalele intersecţii ale localităţii au fost montate  6 camere video pentru supraveghere,  recent, sistemul a fost extins cu alte trei aparate.
“Sunt foarte eficiente aceste camere. Oamenii legii sunt conectaţi permanent la ele, vizualizarea se poate face şi de pe telefon… Până acum, au identificat o tamponare şi un furt, l-au găsit şi pe unul suspect, scăpat de la Vedea, iar în momentul de faţă încercăm să-l identificăm pe autorul unui furt, pe baza imaginilor cu o maşină parcată în zonă, după ce ne-a fost semnalat că de pe masa farmacistei din  comună a dispărut un milion de lei”, explică primarul  Bebe Ivan.

150 de copii vor primi daruri din partea Primăriei Băbana

Suma necesară pentru cadourile ce vor fi acordate copiilor cu prilejul Sărbătorilor de iarnă a fost alocată în ultima şedinţă de consiliu local.  Cadourile pentru cei 150 de copii din Băbana nu provin din sponsorizări, ci direct de la primărie.
“Am reuşit să facem nişte economii, aici,  la primărie şi vom oferi pachete acestor copii. Nu s-au strâns sume spectaculoase, dar este un gest pe care ţinem să-l facem pentru copiii din comună, pentru că cei mici se bucură, indiferent de cât de mare este cadoul”, spune primarul.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea