Sunetul muzicii, la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 8 decembrie, de la ora 17.30, şi marţi, 9 decembrie de la ora 18.30, Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş a organizat două concerte de muzică dedicate sărbătorilor de iarnă.
Primul concert, care a avut loc în sala de conferinţe, a fost susţinut de elevi şi profesori ai Liceului de Arte Dinu Lipatti din Piteşti. Această manifestare artistică face parte din proiectul de parteneriat educaţional „Sunetul muzicii la Biblioteca Judeţeană Argeş”. Proiectul îşi propune să promoveze tinerele talente din cadrul Liceului de Arte Dinu Lipatti şi să contribuie la formarea unei culturi muzicale destinate publicului-ţintă. Tinerii ar trebui să beneficieze de o educaţie muzicală sistematică şi deliberat organizată, care îi va ajuta să îşi formeze, la maturitate, o cultură muzicală ziditoare pentru trup şi suflet.
Elevii – protagonişti ai acestui spectacol de muzică clasică au delectat auzul publicului prezent cu sunete extrem de melodice.
Tinerii care şi-au pus în valoare talentele artistice în cadrul acestui spectacol au fost: Sara Glinţă (cls. a III-a, pian), Marian Roşu şi Narcis Ciobanu (cls. a XI-a, duet la clarinet), Andrei Tase (cls. a XII-a, chitară), Valentina Chera (cls. XI, vioară), Iulia Giurgiu (cls. a XI-a, pian), Dan Macavei (cls. a X-a, canto clasic), Dan Macavei şi Ştefania Rădulescu (cls. a X-a, canto clasic), Nicoleta Rusenescu (cls. XI-a, flaut), Cristian Ţarnă (cls. a XI-a, nai), George Mărgineanu (cls. a XI-a, canto popular), Simona Lungu (cls. a X-a, canto popular).
Cea de-a doua manifestare artistică dedicată sărbătorilor de iarnă a fost un concert de colinde susţinut de Corala D.G. Kiriac din Piteşti, dirijată de George Paraschivescu. În deschiderea concertului, a cântat corul Bisericii Elim din Piteşti.
Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea