În contul datoriilor legate de falimentul Motor AG, frații Prodănel pierd Casa Coculescu din centrul orașului

# Clădirea, monument istoric, este situată în fața Școlii Generale Nr. 3, lângă Muzeul Județean Argeș.

Problemele generate de falimentul Motor AG, firmă aparținând omului de afaceri Adi Prodănel, sunt departe de final. Acesta nu a reușit să se impună în cadrul Adunării Creditorilor ca și creditor majoritar, drept pentru care băncile au sărit pe proprietățile ipotecate de-a lungul timpului.

Casa Coculescu, de lângă Școala Generală nr. 3, la vânzare

Imobilul scos la mezat de Unicredit Leasing Corporation este chiar celebra Casă Coculescu, situată pe strada Armand Călinescu, în fața Școlii Generale nr. 3, lângă Muzeul Județean Argeș  și în imediata vecinătate a ”concurenților” de la Club 32. Concurenți pentru că, la puțin timp după achiziționare, Adrian Prodănel a amenajat în fața imobilului un bar cu terasă. Casa Coculescu este una din cele mai locuințe vechi din Pitești, monument istoric. Imobilul,, având subsol și parter înalt, se află într-o stare avansată de degradare. Miza o constituie însă terenul, în suprafață de peste 1.000 m.p., teren care se vinde în zonă cu prețuri cuprinse între 300 și 500 de euro/m.p. Este drept că nici prețul cerut de executorul Emil Gigoi nu este unul mic, acesta fiind de 1.128.600 lei (aproximativ 255.000 euro). Deși la prima ”strigare” pare o afacere bună, investitorii imobiliari se feresc de imobilele cu statut de monument istoric precum dracul de tămâie, datorită reglementărilor stricte care condiționează dărâmarea sau refacerea acestora.

BRD are instituită ipotecă și pe casa afaceristului din Strada Trivale

Așa cum am mai scris, în vară, printr-o modificare a planului de reorganizare a SC Motor AG,  Adrian Prodănel spera să-şi salveze, printre altele, casa de 876 mp din Piteşti şi terenul aferent acesteia, de aproape 2000 de metri pătraţi, situate în strada General Cornel Calotescu (intrare din strada Trivale).  BRD, care are drept de ipotecă asupra acestor proprietăţi, a contestat  planul de  reorganizare iar Tribunalul Specializat Argeş va decide ce se va întâmpla cu terenul şi vila familiei Prodănel.
BRD  deţine un drept de ipotecă constituit  în baza unui contract încheiat  în octombrie 2012, autentificat la Biroul Notarial Ana Stan, asupra terenului intravilan în suprafaţă de 1862,21 mp şi a casei de 876 mp, situate în Piteşti strada General Calotescu nr 12, proprietatea lui Adrian Prodănel şi a soţiei acestuia,  Ica  Marcelica Prodănel, cei doi având calitatea de garanţi  ipotecari.
Filiala judeţeană a  BCR a mai cerut Tribunalului Specializat Argeş ridicarea suspendării executării silite şi valorificarea  a altor trei terenuri situate în comuna Bradu, aparţinând  celeilalte firme a lui Prodănel,  Prointermed, aflată  şi ea în insolvenţă.
A.S.

CLICK AICI PENTRU VIZUALIZARE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea