Centrală fotovoltaică de 250 KW la Merișani

# Lucrarea valorează peste 10 miliarde lei vechi  # Primarul comunei, Luigi Ionescu: Suntem prima comună din țară cu un asemenea proiect.

Recent, Primăria Merișani a desemnat câștigătorul licitației deschise pentru implementarea proiectului denumit “Realizarea unei centrale fotovoltaice conectată la rețeaua publică de energie electrică prin utilizarea energiei solare ca resursă energetică de 250 KWp în comuna Merișani, județul Argeș”. Iată, mai exact, ce categorii de lucrari presupune ducerea la bun sfârșit a investiției: împrejmuire obiectiv, rețele iluminare exterioară, sistem de supraveghere, căi de acces auto și pietonal, racordare instalații/rețele electrice – branșamente. Lucrări de instalare echipamente cu montaj - 5 invertoare de putere, panouri fotovoltaice; efectuare probe de funcțonare și punere în funcțiune; servicii de instruire personal de exploatare. Valoarea estimată a contractului de lucrări, conform Devizului General aprobat este de 1.356.149 lei fără TVA, după cum urmează: - cheltuieli pentru amenajarea terenului – 5.340 lei fără TVA; - cheltuieli pentru investiția de bază – 1.312.319 lei fără TVA; - cheltuieli pentru organizarea de șantier – 15.574 lei fără TVA; - cheltuieli diverse și neprevăzute, procent de 1,18% din investiția de bază, conform deviz întocmit de proiectant – 15.574 lei fără TVA; - cheltuieli pentru pregătirea personalului de exploatare – 667 lei fără TVA; - cheltuieli pentru probe tehnologice și teste 6.675 lei fără TVA.
Autoritatea contractantă a primit trei oferte, dintre care numai una a fost considerată admisibilă. Câștigător, astfel, a fost declarat un SRL din Giurgiu, S.C. Altius Voltaic. Firma a oferit un preț mai mic cu circa 30% față de valoarea estimată a lucrării, și anume 1.096.147 lei fără TVA.
Primarul comunei, Luigi Ionescu: ”Această centrală este prevăzută pentru consumul propriu al aparatului primăriei. Este vorba despre iluminatul public, școlile din raza comunei și, desigur, primăria. Mărimea centralei, în urma studiilor și analizelor efectuate, acoperă necesarul de energie electrică pentru obiectivele menționate. Studiul a fost făcut pe o perioadă de trei ani, pentru a ști exact necesarul de consum. Banii sunt din bugetul propriu, centrala va fi în proprietatea primăriei, iar aceasta va deveni furnizor de energie. Suntem prima comună din țară care va implementa un asemenea proiect. În momentul de față,plătim sume amețitoare, de circa 2 miliarde de lei vechi numai pentru iluminat.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea