Primarul de la Suseni, Doru Radu, răspunde scrisorii deschise pe care i-a adresat-o octogenarul de la Ţuţuleşti

# “Ce ne-a stat nouă în putinţă am realizat!”, spune primarulDoru Radu.

Atitudine în Argeş publica, în urmă cu o săptămână, o scrisoare deschisă adresată primarului de la Suseni,  Doru Radu, de către Gheorghe Pană, un bătrân în vârstă de 88 de ani, originar din fosta comună Ţuţuleşti, absorbită de Suseni,  care de 9 ani se  luptă cu autorităţile locale, judeţene şi centrale pentru a aduce satul la standardele rurale ale secolului XXI.  Una dintre problemele semnalate de octogenarul de la Ţuţuleşti este starea jalnică a drumurilor din fosta sa comună şi investiţiile discriminatorii  de care  beneficiază  preponderent satele din vechea comună Suseni şi mult prea rar cele din perimetrul Ţuţuleştilor.  Bătrânul îl acuza pe primatul  Doru Radu de rea voinţă şi-i amintea de un protocol semnat cu Consiliul Judeţean pentru  modernizarea  drumului, pe care edilul nu l-a pus  în practică.

“V-aţi manifestat prin vorbe şi fapte a fi numai primarul fostei comune Suseni, în ceea ce priveşte gospodărirea şi nici de departe şi primar al satelor fostei comune Ţuţuleşti, deşi, de fapt şi de drept,  trebuia ca prin fapte să fiţi în mod egal primar al tuturor satelor”, acuza Gheorghe Pană în scrisoarea deschisă adresată edilului, document în care  îi amintea acestuia  că în cei 10 ani de când este primar, în satele din fosta comună Suseni s-au asfaltat 13-14 kilometri de drum, din care 7 reasfaltaţi în primăvara acestui an, asta în timp ce la Ţuţuleşti s-a asfaltat doar o jumătate de kilometru de drum - din centrul satului, până în dreptul locuinţei socrului  viceprimarului Cristian Anton, vărul primarului Doru Radu.
“Aţi asfaltat această minimă porţiune de drum, deşi nu era cea mai afectată, din lungimea de cca.3 km a DC 112, în perioada unei campanii electorale  pentru alegerile locale, ca un fel de mită pentru a fi  ales, iar după reuşita acelei campanii, v-a cuprins amnezia şi aţi uitat de continuarea lucrărilor   de modernizare a acestui drum 112”, arăta Gheorghe Pană.
În scrisoare, bătrânul îi amintea edilului de un protocol  semnat cu autorităţile judeţene, document care ar putea deschide drumul spre lucrările de asfaltare şi în care localnicii şi-au pus mari speranţe, dar care, spune bătrânul,  zace  prin sertare: ”De ce nu aţi pus în practică, până acum,  înţelegerea făcută cu Consiliul Judeţean Argeş, în aprilie, acest an, prin Protocolul de asociere  pentru modernizarea  DC 112 în Ţuţuleşti-Pădureni? De ce ignoraţi şi propriul dumneavoastră angajament? De ce în practica de  gospodărire  a satelor nu luaţi în considerare  proporţionalitatea locuitorilor, a drumurilor, etc., după cum proporţional încasaţi impozite şi taxe  de la locuitorii comunei Suseni!” .
Documentul la care face referire Gheorghe Pană a fost semnat în data de 3 aprilie 2014 între Consiliul Local Suseni şi Consiliul Judeţean  Argeş şi are ca obiect asocierea celor două părţi pentru realizarea obiectivului “Modernizare  DC 112: Şerbăneşti  DJ 703 B -Ţuţuleşti – Pădureni - DJ 503, Km 3+600 – 6+500, în comuna Suseni, Judeţul Argeş”.
Potrivit documentului, sursa de finanţare a obiectivului o reprezintă  bugetul Consiliului Judeţean Argeş şi bugetul Consiliului Local Suseni, în părţi egale, 50%- 50%, în limita alocaţiilor bugetare, cu menţiunea că “fondurile  anuale repartizate acestor lucrări vor fi cuprinse în bugetul  anual şi programul  de infrastructură rutieră aprobat al Consiliului Judeţean Argeş şi în programul de achiziţie anual al Consiliului Local Suseni, iar alocarea acestora se va face în funcţie de constituirea resurselor.

“Este vorba de 3 kilometri de  drum care  presupun o investiţie de  3 milioane de lei noi”

Cum resurse n-au prea fost constituite, de unde alocări?
“Cunosc doleanţele domnului Gheorghe Pană!  Protocolul despre care vorbeşte dumnealui nu poate fi pus în practică, deocamdată, pentru că nu   avem finanţare pentru o asemenea lucrare. Aşteptăm bani de la Consiliul Judeţean pentru că din fonduri proprii nu putem  suporta  asfaltarea  DJ 112 Ţuţuleşti - Pădureni. Este vorba de 3 kilometri de  drum care presupun o investiţie de  3 milioane de lei noi, bani pe care nu-i putem aloca de la bugetul local. Ce ne-a stat nouă în putinţă am realizat.  Există deja proiectul tehnic,  primăria a făcut un efort financiar de 600 de milioane de lei vechi pentru realizarea lui, dar mai mult de atât nu avem de unde suporta. Sperăm să primim cât mai repede  finanţare şi să începem lucrările de asfaltare  în 2015 „, spune primarul comunei Suseni, Radu Doru.

Primarul  de la Suseni, Doru Radu,  răspunde  şi la sesizarea făcută de Gheorghe Pană cu privire la inexistenţa, la nivelul comunei, a unui indicator rutier către Ţuţuleţti.
“Ştiţi că la intersecţia  DC 112  cu DJ 503 nu există plantat un indicator de orientare către satele  Pădureni şi Ţuţuleşti (iar anemica inscripţie  de orientare  de pe peretele unei troiţe este, de fapt, un sacrilegiu, o pângărire a acestei construcţii, o pângărire a acestei construcţii sfinte)? Vă informez că pe vremea copilăriei mele, cu peste 80 de ani în urmă, exista acolo un indicator de orientare!”, mai spune  bătrânul.

“Cei de la Drumuri Judeţene au montat indicatoare de orientare în comună, acum 2-3 ani, inclusiv în punctul  la care face referire d-l. Pană, însă în multe locuri, aceste indicatoare s-au furat.  Aşa s-a întâmplat şi în acest caz!”, explică edilul.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea