După ce i-a scos la vânzare terenurile din Moșoaia, Fiscul vinde și casa din Pitești a notăriței Mihaela Vlad

Problemele financiare sunt departe de a se fi sfârșit pentru Mihaela Vlad, notar al Piteștiului, ruinată de un credit bancar ale cărui rate nu le-a mai putut achita. Așa cum am ai scris, problemele sale au început după contractarea unui credit de la Banc Post, în vederea achiziţionării unui imobil în spatele fostului hotel Euro. Ca urmare a modificării condiţiilor creditului,  de la o rată de 150 milioane pe lună, Mihaela Vlad a ajuns să plătească 270 milioane lunar.  În momentul în care a aflat că datorează băncii 20 de miliarde de lei, în condiţiile în care achitase deja  9 din cele 15 miliarde contractate, Mihaela Vlad  a clacat, mai ales că, înglodată în datorii, s-a trezit datoare şi la Fisc precum şi cu sechestru pe casă. La 31 iulie 2012, cabinetul notarial al Mihaelei Vlad datora bugetului de stat 2,05 milioane lei şi 87 mii lei bugetului asigurărilor sociale, plus o taxă pe valoare adăugată de 546 mii lei. Biroul notarial avea, la acea dată, sechestru pe bunuri în valoare de 723 mii lei.
Dar pe lângă datoria la DGFP Argeş,  notăriţa mai datora 2,22 milioane lei către Banc Post şi avea peste 10 mii lei salarii neplătite, plus alte peste 250 mii lei datorii însumate pe lista creditorilor.
Toate aceste datorii, purtătoare de dobânzi şi penalităţi au ruinat-o şi îmbolnăvit-o, la propriu, pe Mihaela Vlad.
În 2 iulie anul curent, Fiscul a organizat o licitație pentru vânzarea terenurilor din Moșoaia aparținând BNP Vlad. Este vorba de 19 loturi, cu suprafețe cuprinse între 510 și 550 m.p. Loturile aveau prețuri de vânzare cuprinse între 10.231 și 11.033 ron. Loturile sunt situate însă în extravilanul localității, iar peste o parte dintre acestea trece o rețea de înaltă tensiune, ceea ce le va face greu vandabile. Așa încât nu s-au vândut la prima strigare, procedura fiind repetată deja de câteva ori.

 

Casa și terenul din strada NegruVodă, care au ruinat-o pe Mihaela Vlad, la mezat

ANAF-ul a trecut, acum, la vinderea imobilului de la care i s-a întâmplat întreaga tragedie notăriței Vlad. Astfel, în 13 ianuarie (zi fatidică), sunt scoase la licitație atât casa cât și terenul, fără șanse însă de vânzare, datorită prețului cumulat, care este astronomic. Dacă locuința un preț de pornire de 200.000 lei, adică de circa 45.000 euro, terenul aferent, în suprafață de 546 m.p., are un preț de pornire de 1.642.000 lei, adică aproximativ 370.000 euro. Prețurile sunt cele de dinainte de criză, când metrul pătrat de pământ devenise... astronomic de scump. A.S.

CLICK AICI PENTRU VIZUALIZARE DOCUMENT FISC

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea