Municipiul Piteşti - parte civilă în dosarul în care Tudor Pendiuc este cercetat pentru luare de mită şi abuz în serviciu

# Potrivit DNA, prin asocierea facilitată de primar, municipalitatea a fost prejudiciată cu 5 milioane de euro.

Săptămâna  trecută,  viceprimarul Cornel Ionică a convocat Consiliul Local Piteşti în şedinţă de îndată  pentru  a supune votului consilierilor două proiecte de hotărâre. Primul şi cel mai important punct de pe ordinea de zi, care a şi devenit hotărâre de consiliu local şi care are legătură cu ancheta care-l priveşte pe primarul Tudor Pendiuc, acuzat de procurorii DNA de luare de mită şi abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată, vizează constituirea ca parte civilă a Municipiului Piteşti în calitate de persoană juridică, în dosarul penal nr. 606/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (privind asocierea Publitrans – CNCD – Girexim). “Este o problemă de natură juridică… În urma unei adrese venite de la Bucureşti,  am avut şedinţă extraordinară şi ne-am constituit, prin Consiliul Local al Municipiului Piteşti - în calitate de administrator al domeniului public şi privat al municipiului -  parte civilă în acest dosar”, a precizat viceprimarul Cornel Ionică, rămas la cârma primăriei Piteşti după suspendarea edilului şef, ca urmare a anchetei DNA.
“Este un dosar de cercetare penală. Municipiul Piteşti  este acţionar unic al SC Publitrans, iar acesta este motivul pentru care apare în dosar”, a explicat, pentru Atitudine în Argeş, Iosiv Cerbureanu, secretarul general al Municipiului Piteşti, care a confirmat că hotărârea adoptată săptămâna trecută are legătură cu prejudiciul de 5 milioane de euro înregistrat de municipalitate ca urmare asocierii păguboase facilitate de Tudor Pendiuc, invocat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

 

Municipalitatea piteşteană, prejudiciată cu peste 5 milioane de euro

Conform DNA, încheierea, executarea şi prelungirea contractului de asociere în participaţiune între S.C. Publitrans 2000 S.A. şi societăţile private CNCD şi Girexim Universal  S.A, contract care ar fi fost facilitat de primarul Tudor Pendiuc, ar fi prejudiciat  bugetul local al municipiului Piteşti cu peste 5 milioane de euro.
Procurorii DNA au arătat, în ordonanţele de reţinere, că societatea de transport public local din Piteşti, SC Publitrans 2000 SA, deţinută în totalitate de Consiliul Local Piteşti, trebuia să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, ce urmau să fie achiziţionate de Consiliul Local. Primarul Tudor Pendiuc, folosindu-se de pretextul inexistenţei fondurilor publice necesare achiziţionării celor 80 de autobuze, a făcut demersuri pentru a fi încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere în participaţiune între SC Publitrans 2000 SA şi societăţile CNCD SA şi Girexim Universal S.A., ceea ce a dus la prejudiciul amintit.  Pendiuc este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu încheierea cu cele două firme, derularea şi prelungirea contractului de achiziţie publică de asociere în participaţiune, fapte comise în perioada 2007-2014, împreună cu Valentin Vişoiu, Constantin Scarlat şi Gheorghe Văsîi.

***

Tot săptămâna trecută a fost adoptată şi hotărârea pentru modificarea şi completarea H.C.L. nr. 6/27.06.2012 privind aprobarea numărului şi denumirea comisiilor de specialitate ale consiliului local, precum şi componenţa acestora.

C.S.

CLICK AICI PENTRU VIZUALIZARE

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea