Bilanţul conducerii Consiliului Judeţean Argeş, la sfârşit de an

# Florin Tecău, preşedintele C.J. Argeş: “Important pentru judeţ  este că am reuşit să aducem fonduri de la bugetul de stat pentru a continua lucrările începute sau pentru a  începe alte lucrări”

Florin Tecău a început ultima conferinţă de presă din acest an a Consiliului Judeţean Argeş prin le a mulţumi tuturor celor care l-au ajutat în anul în curs.
“Aş vrea să le mulţumesc tuturor colaboratorilor mei că împreună am putut să găsim răspunsuri la probleme şi întrebări apărute în această perioadă. Important pentru judeţ este că am reuşit să aducem fonduri de la bugetul de stat pentru a continua lucrările începute sau pentru a începe alte lucrări. Acum am semnat ultimele documente prin care primăriile primesc banii pe Ordonanţa 28…Cred că suntem printre primele judeţe care au reuşit să acceseze cea mai mare sumă de la Ministerul Dezvoltării pentru aceste proiecte.
Aici au fost îndeplinite două condiţii: primarii şi-au întocmit proiectele în condiţii bune şi au avut toate documentele justificative la timp, iar echipa din Consiliului Judeţean s-a preocupat de o colaborare directă şi o colaborare permanentă cu Ministerul, astfel încât am reuşit să semnăm toate aceste proiecte, toate contractele şi toate facturile prin care am plătit sumele necesare pentru derularea proiectelor”, a declarat Florin Tecău.
Preşedintele Consiliului judeţean Argeş  a  mai subliniat că “realizarea de suflet  acestui an” este angiograful de la Spitalul Judeţean o investiţie  de 3.240.000 de lei finanţată de la bugetul de stat.
“Şi aici trebuie să remarc implicarea tuturor factorilor din acest judeţ: Biderică, societate civilă, oameni de afaceri, administraţie”, a mai spus Florin Tecău
Şi tot referitor la Spitalul Judeţean Argeş, preşedintele CJ a ţiinut să anunţe că de la 1 ianuarie 2015, unitatea va fi independentă din punct de vedere al sistemului de încălzire şi al alimentării cu apă. Tecău a amintit şi de ambiţia autorităţilor judeţene a a face din Spitalul Judeţean de la Piteşti unul regional: „Există anumite condiţii de îndeplinit pentru a deveni spital regional. Acum, spitalul din Piteşti este unul strategic. Dacă avem şi servicii de radioterapie pentru oncologie, dar şi o secţie de Medicină la Universitatea din Piteşti, atunci putem deveni spital regional şi ne vom bate în acest sens.”, a precizat Florin Tecău, adăugând că în 2015 vor fi  accesate şi fonduri pentru izolarea termică a Spitalului Judeţean.
Un alt punct asupra căruia preşedintele CJ Argeş s-a oprit a fost proiectul de la Molivişu, cel în cazul căruia directorului ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, afirma că ar exista unele unele riscuri de a nu se încadra în termen - finele anului 2015, caz în care Argeşul va fi obligat să returneze banii primiţi de la UE.
“Nu vă ascund că mai sunt probleme, dar dacă vom reuşi să avem aceeaşi echipă, aceeaşi implicare şi aceeaşi dorinţă de a finaliza acest proiect, vă garantez că Argeşul va avea o staţiune montană de talie europeană.  Lucrul acesta este cel mai important: Să facem cunoscut  Argeşul la nivel  naţional şi internaţional, european. A venit timpul să fim cunoscuţi şi să discutăm direct cu cei care vor să investească sau să vină să cunoască Argeşul. O spun, am repetat-o şi o să susţin în permanenţă că Argeşul este unul dintre cele mai puternice judeţe din punct de vede economic, cu aportul cel mai mare la Produsul Intern Brut şi  cu exportul cel mai mare”, a mai precizat Florin Tecău, care, la capitolul  realizări, a mai punctat şi paşii  pe hârtie spre viitoarea şi mult dezbătuta autostradă Piteşti-Sibiu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea