Prefectul Mihai Oprescu: “Colegiile prefecturale nu trebuie să se transforme într-o şuetă şi nici într-o cântare a României”

La început de an, prefectul Mihai Oprescu a făcut o prezentare a obiectivelor instituţiei pentru 2015,  dar şi a felului în care vede îmbunătăţirea colaborării cu instituţiile publice deconcentrate şi cu primarii localităţilor din judeţ.
Prima şi cea mai importantă în această relaţionare, spune Mihai Oprescu, este legătura directă, imediată şi neîngrădită cu toţi cetăţenii care se

 

adresează Instituţiei Prefectului. “Îi asigurăm pe argeşeni că şi în acest an ne vom apleca spre soluţionarea problemelor pe care aceştia ni le prezintă la audienţe, în petiţii, şi vom lua act şi măsuri pentru toate situaţiile sociale care se pot transforma în probleme (vă amintesc aici de Comitetele locale de combatere a bolilor, controale în grădiniţe şi creşe, controale în târgurile de animale)”, spune prefectul.
Un alt obiectiv propus  de Instituţia Prefectului este acela al creşterii eficienţei relaţionării şi colaborării cu Instituțiile publice deconcentrate din județ, semnal tras şi de presă în cursul anului trecut. “În 2015 doresc să implic mult mai mult deconcentratele în proiecte şi parteneriate pentru implementarea politicilor publice, în acest sens aşteptând propuneri chiar din partea şefilor de deconcentrate”, mai spune prefectul, adăugând că instituţia comisiilor şi comitetelor întrunite la nivelul Instituţiei Prefectului.

Prefectul vrea ceva mai multă disciplină  şi seriozitate în colegiile prefecturale

Deşi, ca şi predecesorii săi, le-a atras în mai multe rânduri atenţia directorilor de deconcentrate ca prezentările acestor să fie mai la obiect, semn că nu prea erau, Mihai Oprescu anunţă, totuşi, că şedinţele Colegiului prefectural  “vor păstra aceeaşi manieră de abordare concisă şi de interes pentru cei care participă, vizând şi organizarea lor în teritoriu, aşa cum am procedat şi în anul care a trecut”, precizând totuşi că şi-ar dori ca aceste întâlniri“ să nu se să se transforme într-o şuetă şi nici într-o cântare a României”.

Relaţia partener social – sindicat - instituţie publică

În ceea ce priveşte activitatea Comisiei de Dialog Social, prefectul a precizat că instituţia şi-a propus să menţină şi să îmbunătăţească relaţia partener social (fie el public sau privat) – sindicat - instituţie publică.
Cât despre Comitetul Consultativ pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, la solicitarea asociaţiilor de pensionari, acestea se vor ţine în continuare lunar, urmând să fie aduse pe ordinea de zi problematici pe care membrii acestora le consideră de actualitate şi de interes.

Noutăţi organizatorice

“Ca element de noutate pentru acest an, vom reactiva şi organiza cel puţin o întrunire a Grupului de lucru mixt pentru problemele romilor, a Comisiei Judeţene în Domeniul Egalităţii de Şanse şi a Consiliului Consultativ Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, scopul fiind acela de a prelua problematicile specifice, punerea lor la masa discuţiilor inter-instituţionale şi găsirea de soluţii”, a mai precizat Mihai Oprescu.
Prefectul a mai vorbit, la început de an,  şi despre implementarea la nivel judeţean a Programului de guvernare 2013-2016, dar şi despre rolul prefectului şi al Instituției Prefectului în gestionarea situaţiilor de urgenţă în calitate de şef al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
“Ştim cu toţii că anul 2014 nu a fost unul uşor din acest punct de vedere, iar primăvară şi vara care au trecut au stat sub semnul inundaţiilor cu efecte dintre cele mai nefaste - de la cele directe, care au afectat vieţile şi gospodăriile cetăţenilor, la cele care au distrus şi avariat obiective de infrastructură şi culturi agricole. Din acest punct de vedere, consider că la nivelul judeţului nostru toate instituţiile s-au implicat şi au limitat pe cât de mult s-a putut din aceste efecte. În plus, amintesc aici de demersul făcut împreună cu Consiliul Judeţean Argeş prin care, din fonduri ale statului, am primit pentru judeţul Argeş 22.639.000 lei pentru refacerea obiectivelor (drumuri judeţene, drumuri comunale, poduri şi podeţe, alte obiective). Reamintesc, totodată, şi de sumele alocate pentru Administraţia Bazinală Argeş Vedea în vederea amenajării râului Argeş, zona Prundu Mic,  în valoare de 2.900.000 lei”, a mai amintit prefectul.
C.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea