Cele 70 de autobuze achiziționate de Publitrans vor fi dotate cu camere video

# În sfârșit, scăpăm de hoții de buzunare din autobuze.

Publitrans 2000 S.A., societate aparținând Consiliului Local Pitești, a făcut pași considerabili în vederea înnoirii parcului auto. În urma acordului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, societatea Publitrans 2000 S.A. a demarat procedurile de achiziționare a 70 de autobuze de ultimă generație. Așadar, în urma licitației, a fost desemnată câștigătoare firma poloneză Solaris, destul de  cunoscută la noi în țară, mai cu seamă în marile orașe precum Cluj și Craiova, acolo unde a mai livrat autobuze, anul trecut.
Firma poloneză s-a angajat să ne livreze autobuze de ultimă generație, conform caietului de sarcini impus de Publitrans, autobuze speciale pentru transportul în comun urban, care să respecte ultimele directive europene, mai ales norma de poluare, acestea fiind dotate cu motoare EURO 6. Capacitatea unui autobuz va fi de 100 de locuri, acesta având o lungime de 12 metri, iar accesul va fi cât mai facil, mai ales pentru vârstnici, pentru că podeaua e coborâtă la o distanță de doar 330 mm de sol. De asemenea, noile autobuze vor fi dotate și cu rampe de acces pentru persoanele cu handicap.
Însă, cel mai important lucru, care rezolvă o problemă atât de stringentă a pasagerilor, este descurajarea furtului de buzunare, prin dotarea autobuzelor cu camere video. Până acum, autoritățile de control, chiar dacă primeau nenumărate sesizări de la pasageri, că li s-au sustras diferite bunuri din buzunare, nu puteau face mare lucru, întrucât nu aveau logistica necesară, camere video, pentru depistarea acestor hoți.
În plus, autobuzele din Polonia au cabină specială pentru şofer, agregat suplimentar de încălzire pentru motor, aer condiţionat și afişaj electronic.
Cele 70 de autobuze vor fi livrate în tranșe, începând cu luna martie, având ca termen de livrare pâna la sfârșitul lunii mai.
Lucian GHERGUȘ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea