După ce D.N.A. a intrat pe firul afacerii Publitrans-C.N.C.D.-Girexim, CNCD a intrat în insolvenţă şi vrea reorganizarea activităţii

# “Naţionalizarea” celor 40 de autobuze în scandalul sfârşitului de an 2014 pare să fi pus capac CNCD-ului.

Tribunalul Specializat Argeş a admis, pe 5 ianuarie 2015,  cererea de deschidere a procedurii  de insolvenţă în formă generală a  debitoarei CNCD, intrată în colaps după izbucnirea scandalului  privind  transportul public local de călători, scandal în care, alături de primarul Tudor Pendiuc, apare şi numele administratorului  CNCD,  Constantin Scarlat, acuzat de complicitate la abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit  de grave, aflat, la această oră, în arest la domiciliu.  În motivarea cererii de  intrare în insolvenţă, semnată de Simona Răducu, se menţionază că  principalele  cauze care au băgat societatea comercială în imposibilitatea de a-şi mai achita datoriile exigibile sunt sechestrul asigurator pus de D.N.A. pe cele 40 de autobuze ale societăţii şi darea acestora în custodie către Publitrans – societatea Consiliului Local  Piteşti, care, deşi foloseşte mijloacele de transport, nu plăteşte niciun leu către CNCD.
“În fapt, societatea noastră se află în stare de insolvenţă iminentă, caracterizată prin  imposibilitatea plăţii la scadenţă a datoriilor exigibile angajate, cât şi prin insuficienţa fondurilor  băneşti disponibile pentru plata datoriilor certe lichide şi exigibile, existând şanse reale de reorganizare”, se arată în cererea depusă de CNCD la Tribunalul Specializat Argeş.
Societatea comercială CNCD  a fost înfiinţată  în 1994 şi are ca obiect principal de activitate comerţul cu autovehicule. Necazurile i se trag de la faptul că este parte a unei asocieri în participaţiune care datează din 2008  şi din care mai fac parte Publitrans - societatea Consiliului Local  Piteşti – şi Girexim,  asociere în baza căreia CNCD a pus la dispoziţie 40 de autobuze pentru efectuarea transportului public local de călători.
Mai exact, belelele au început pe 6 noiembrie, anul trecut, când a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva administratorului  CNCD, Constantin Scarlat, cercetat de DNA în  dosarul  transportului local de călători, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave.
Reamintim că, ulterior acestui moment, la data de 7 noiembrie  2014, administratorul  Constantin Scarlat a fost arestat preventiv, fiind plasat în arest la domiciliu la data de 19 noiembrie. 
Din 14 noiembrie însă, DNA a instituit sechestru asigurator pe 40 de autobuze aparţinând CNCD, autobuze care au fost date în folosinţă/ custodie societăţii Publitrans 2000 SA.  Doar că societatea consiliului local n-a mai plătit nimic către CNCD.

Principala problemă ar fi “naţionalizarea” autobuzelor CNCD

“SC Publitrans 2000 SA foloseşte autobuzele CNCD, dar nu plăteşte nici un leu subscrisei, fapt care ne-a adus  în imposibilitatea  de plată faţă de bancă, furnizori, etc.  De fapt, principala problemă  apărută ca urmare a <<naţionalizării>> de fapt a autobuzelor CNCD este imposibilitatea  de a achita creditul contractat la Banca Transilvania, credit cu o valoare de peste 8.000.000 lei. În fapt, creditul a fost contractat pentru  achitarea celor  40 de autobuze pe care  Publitrans le foloseşte fără a avea accepul CNCD şi fără să plătească contravaloare folosirii lor ”, arată reprezentanţii CNCD în documentul depus la Tribunalul Specializat Argeş.
În acelaşi document se mai arată că societatea nu  are în vedere falimentul, ci reorganizarea activităţii.
„Se impune reorganizarea judiciară a S.C. CNCD, respectiv aplicarea urgentă a  unui plan de reorganizare a activităţii economice (…) prin care să se reuşească readucerea în patrimoniul  societăţii a celor 40 de autobuze şi, de asemenea,  recuperarea creanţelor restante de la Publitrans, creanţe ce se măresc cu fiecare zi, ca urmare a  folosirii autobuzelor proprietatea CNCD”, mai spun  reprezentanţii firmei debitoare.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea