Cabanele Direcției Silvice Argeș, disponibile pentru iubitorii de natură

# ”Perla coroanei”, Cabana Bahna – Nucșoara, poate găzdui peste 20 de turiști în condiții extraordinare.

Direcția Silvică Argeș are în administrare, în zonele montane, cabane pregătite pentru oaspeți. Cei care s-au săturat de hotelurile din zone aglomerate, pot opta  pentru niște adevărate oaze de sănătate, de aer curat, mai ales că două dintre aceste obiective sunt situate în creierii munților.  Aici trebuie amintită cabana de pe valea Vâlsanului, unde nu prea există semnal de mobil, unde nu există bucătar, nu există Mall, însă toți cei care se încumetă, pentru o zi sau două, se întorc. Sigur se întorc.

Ei bine, materialul de față își propune însă o prezentare mai amplă a ”perlei coroanei” cabanelor  Direcției Silvice Argeș, și anume Cabana Bahna Ursului din Nucșoara.
Pe valea Râului Doamnei în sus, spre nord, unde  domină culmea “Vârfului Strungii”, la poalele munților Făgăraș, într-o ultimă constelație de așezări rurale, în nordul județului Argeș, se află comuna Nucșoara.
Comuna Nucșoara, pe raza căreia este amplasată cabana Bahna, excelează prin frumusețile sale naturale de excepție, cât și prin trecutul său istoric. Localitatea Nucșoara, cunoscută ca ultimul bastion al luptei anticomuniste, se află într-un cadru natural de excepție și oferă o imagine autentică despre viața muntenilor din județul Argeș.
Cabana Bahna este o clădire ce îmbină fericit elementele de arhitectură tradițională cu cele moderne, formată din  parter, etaj și mansardă. Construcția  a fost dată în folosință la  1 ianuarie 1998 și a fost modernizată în anul 2002. În anul 2008, cabana a fost renovată, camerele fiind dotate cu mobilier  nou.  Cabana  are 22 de locuri de cazare,  repartizate astfel: 5 camere duble cu grupuri sanitare proprii, 3 camere cu 2 paturi  cu grup sanitar comun și  2 camere cu câte 3 paturi deservite  de un grup sanitar comun.
Cabana dispune de o sală  de conferințe cu o capacitate de 25 locuri și de o sală de mese pentru aproximativ 50 de persoane.

Puncte de atracție

Printre punctele de atracție turistică ce pot fi vizitate cu plecare de la cabana Bahna, pot fi menționate: biserica rupestră “Corbii de Piatră” din comuna Corbi și “Râpa Partizanilor”, satul Poienărei, zonă cunoscută ca ultim bastion anticomunist. De la cabana Bahna se pot face plimbari interesante pe traseele turistice Bahna – Malița –Scărișoara – Moldoveanu și Bahna – Păpușa – Iezer.

Locație și căi de acces plecând de la un drum național

Cabana Bahna este situată în apropierea drumului județean Pitesti – Nucșoara, la 20 Km de drumul național Brașov – Câmpulung –Curtea de Argeș – Râmnicu Vâlcea, la 3 Km de centrul comunei Nucșoara, judetul Argeș.

Servicii oferite turiștilor și prețurile practicate

# Cazare:
- 80 lei/zi/camera 2 paturi cu grup sanitar propriu;
- 70 lei/zi/camera 2 paturi cu grup sanitar comun;
- 75 lei/zi/camera 3 paturi cu grup sanitar comun;
- Acces la bucătăria cabanei și grătar pentru pregătirea mesei;
- Cabana dispune de o zonă verde generoasă pentru agrement, parcare;
- Pescuit sportiv în lacul din incinta cabanei.
- Turiștii pot juca în cabană cărți, table, șah, rummy.
- Alte servicii oferite turiștilor: TV cablu în fiecare cameră, și în sala de mese, combină muzicală, utilizare mașină de spălat automată.
- Servicii ce pot fi dezvoltate: organizare de drumeții în împrejurimi, pe jos, cu mijloace auto, biciclete, hipo.

Cabanierii, soț și soție - rezultate de excepție în slujba Direcției Silvice

Soții Ologu se ocupă de Cabana Bahna Ursului de nouă ani, fără întrerupere. Perioada a trecut ca o clipă, spun aceștia, mai ales că au trecut pe aici, pentru câteva zile și nopți, miniștri, parlamentari, președinți de consilii județene, primari, oameni de afaceri și alte persoane cu funcții de răspundere.  Și sute de oameni, dornici de o priveliște superbă, de liniște, de aer curat, de  căldura pe care numai niște gazde adevărate o pot asigura. ”Noi ne facem numai datoria – ne-au mai declarat soții. Însă am avut grijă, întotdeauna,  ca așternuturile să fie impecabile, să miroase a curat în camere, să fie cald,  să fie masa plină, pentru că oaspeții trebuie să plece, obligatoriu, de aici, cu bateriile încărcate. Aceasta ne este meseria; aici este, practic, un service pentru oameni. La plecare, oaspeții au «reviziile» făcute. Și se întorc, negreșit, după un anumit număr de… kilometri.”
La Cabana Bahna nu se face politică. Nu din cea pe care o vedem la televizor, în orice caz. Politica practicată aici este cea a asigurării satisfacției clienților.
Dar cum nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, soţii Ologu au avut parte şi de supărări. “Într-un ziar local au apărut unele informaţii neadevărate, referitoare la un aşa-zis incident petrecut aici, care l-ar fi avut în centru atenţiei pe Elan Schwartzenberg. O ştire falsă,  publicată fără să ni se ceară şi nouă o opinie şi fără ca măcar, ulterior, să primim dreptul la replică”, spune cabaniera Gina Ologu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea