Bilanţul investiţiilor din anul 2014 în comuna Moșoaia

# Primarul localității, Florea Ene, face apel la parlamentarii din zonă pentru sprijinirea investițiilor demarate.

Primăria comunei Moşoaia a încheiat anul 2014, un an în care, în ciuda lipsei fondurilor pentru investiţii, problemă cu care se confruntă toate administraţiile publice locale, a reuşit să pună în aplicare câteva proiecte importante pentru locuitorii comunei. Împreună cu primarul Florea Ene, am dorit să facem o scurtă trecere în revistă a principalelor investiţii demarate în comună în anul 2014.
# Domnule primar, cum catalogaţi anul 2014 din punct de vedere al investiţiilor?
- Deşi a fost un an destul de greu, am reuşit să continuăm investiţiile  începute în anii anteriori, dar şi să punem în aplicare altele noi. Normal  că mi-aş fi dorit să putem face mai multe, dar, din nou, fondurile insuficiente au reprezentat o piedică. Încă de la începutul anului, atunci când a fost întocmit bugetul local, ne-am stabilit o listă a proiectelor de investiţii care, printre altele, cuprindea continuarea lucrărilor la clădirea noii şcoli din centrul comunei, demararea proiectului privind reţeaua de canalizare, câteva asfaltări, dar şi implementarea unui sistem de supraveghere video în comună, pentru sporirea gradului de siguranţă al cetăţenilor. Pot să spun că am reuşit  să facem ce ne-am propus şi chiar şi alte investiţii impuse de necesitate.
# Haideţi să detaliem aceste proiecte! Să începem cu infrastructura rutieră.
- În ceea ce priveşte infrastructura de drumuri a comunei Moşoaia, cel mai important proiect de modernizare din acest an este cel de asfaltare a  străzii Străinari, finalizat în această toamnă. Trebuie să precizez că acest proiect a fost în totalitate susţinut financiar cu fonduri din bugetul local. În ceea ce priveşte drumurile comunale pietruite, s-au efectuat lucrări de reparaţie, de întreţinere şi de nivelare, astfel încât să se poată circula în  condiţii bune pe aceste drumuri. Tot la capitolul investiţii în infrastructură, amintesc lucrările de stopare a alunecării de teren de pe Uliţa Cazacilor,  lucrări care se apropie de finalizare.
# Ce investiţii s-au realizat la capitolul utilităţi?
- Cel mai mare proiect care vizează infrastructura de utilităţi este cel implementat împreună cu societatea Apă Canal şi cu comuna Albota, care  presupune introducerea reţelei de canalizare pe o distanţă de aproape 30 km în comuna noastră.  Din păcate, din cauza contestaţiilor, finalizarea licitaţiei s-a prelungit până la jumătatea lunii decembrie şi, astfel, lucrările de execuţie s-au decalat, urmând să înceapă anul viitor. Important este însă că acum procedura de atribuire a fost finalizată, iar anul viitor vom începe lucrările la canalizare. În aşteptarea demarării lucrărilor la marele proiect prin care va fi construită reţeaua de canalizare, s-au executat lucrări pe strada Gazului, unde conducta de canalizare din zona Colina Verde a fost unită cu cea din Piteşti, iar după finalizarea lucrărilor la reţeaua de canalizare am început să pregătim drumul pentru asfaltare. Tot la capitolul investiţii, aş menţiona şi montarea de sisteme de supraveghere în zona platformelor de gunoi. Aici, au fost montate camere video pentru depistarea persoanelor care aruncă în pubele deşeuri precum materiale de construcţii sau resturi de la curăţarea grădinilor, dar şi a celor care distrug gardurile de protecţie ale platformelor.
# În ce stadiu se află construcţia noii şcoli?
- Am continuat şi în acest an lucrările de construcţie la noul local al Şcolii Moşoaia prin montarea acoperişului. Ne-am fi dorit să facem mai  mult în cadrul acestui proiect însă, din nou, lipsa fondurilor a făcut ca ritmul lucrărilor să nu se deruleze atât de rapid cum ne-am fi dorit. Vom  continua, însă, şi anul viitor, atât lucrările, cât şi demersurile pentru alocarea de fonduri de la Ministerul Educaţiei sau de la alte instituţii pentru finalizarea construcţiei. Pe această cale, fac apel la parlamentarii de Argeş de pe colegiile care includ comuna Moşoaia să ne sprijine în acest demers.
# Ce a însemnat anul 2014 din punct de vedere al domeniului social?
- Ca şi în anii trecuţi, am pus în aplicare toate măsurile de sprijin social de care beneficiază persoanele defavorizate din comună. Astfel, campania de acordare a ajutoarelor de încălzire s-a derulat fără probleme. De asemenea, cu sprijinul unor agenţi economici de pe raza comunei, am reuşit  să aducem o bucurie pe chipurile copiilor din Moşoaia, oferindu-le în prag de sărbători pachete cu dulciuri. Pe linia activităţii cultural-artistice,  anul acesta am organizat Ziua Comunei Moşoaia, pe 1 iunie, eveniment care a oferit cetăţenilor prilejul de a mai uita de necazuri şi de a petrece  împreună o zi plăcută, într-o atmosferă de voie bună.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea