Concert simfonic dedicat Zilei Culturii Naţionale

În 15 ianuarie a.c., de la ora 19.00, Filarmonica Piteşti reia stagiunea a VIII-a prin organizarea, la Casa de Cultură a Sindicatelor, a concertului simfonic dedicat Zilei Culturii Naţionale (ziua de naştere a lui Mihai Eminescu). În program, George Enescu - Preludiu la unison din Suita nr. 1 pentru orchestră şi Balada pentru vioară şi orchestră, Ciprian Porumbescu - Balada pentru vioară şi orchestră, Amédée-Ernest Chausson - Poem pentru vioară şi orchestră şi Franz Liszt - Poemul simfonic Idealurile. Dirijor, Dorin Frandeş, solist, la vioară, Cosmin Horaţiu Stoica.

După absolvirea Liceului de Muzică din Cluj-Napoca, Dorin Frandeş urmează cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din acelaşi oraş, la clasele pian, respectiv dirijat orchestră, şi ale Academiei de Muzică „Franz Liszt” din Weimer, participând şi la festivaluri pentru dirijori, organizate de Colegiul Criticilor şi Muzicologilor din România. Din 1987 este dirijor permanent al orchestrei simfonice din Arad, între 1992-2007 fiind şi director artistic al instituţiei muzicale. A susţinut concerte simfonice şi vocal-simfonice în ţară şi în străinătate, în Ungaria, Germania, Elveţia, Austria, Serbia, Italia, SUA şi Taiwan. Are înregistrări pentru posturile de radio, televiziune şi casele de discuri din ţară. A mai dirijat orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti în noiembrie 2011.
Concertmaestru al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, Horaţiu-Cosmin Stoica a absolvit, ca şef de promoţie, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, secţia vioară. Este laureat al mai multor concursuri de gen, printre care „Lira de Aur” şi „Cita di Stresa” (Italia). În afara concertelor şi recitalurilor de la Filarmonica Ploieşti, a mai concertat cu succes la filarmonicile din ţară. A mai fost prezent la Filarmonica Piteşti în februarie 2009 şi martie 2010.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea