Muzeul Județean Argeș are, de săptămâna trecută, un nou director

# Cornel Popescu, doctor în istorie, i-a luat locul lui Spiridon Cristocea.

Din data de 15 ianuarie, zi cu o mare încărcătură istorică, la conducerea Muzeului Judeţean Argeș a fost instalat, în cadrul unei frumoase dar discrete ceremonii, Cornel Popescu. Ca urmare a pensionării, Spiridon Cristocea va fi succedat la conducere de mai tânărul său coleg, desemnat de consilierii judeţeni drept câştigător al concursului de management. Noul director este născut la 11 august 1985. Este doctor în istorie şi este angajat al instituţiei din

2011. Mandatul său este valabil până la 14 ianuarie 2020, cu drept de prelungire, desigur. Doctorul în istorie Spiridon Cristocea a primit, din partea conducerii Consiliului Județean Argeș, reprezentat aici de vicele Polexe, o diplomă de excelență pentru promovarea culturii.
„Din cei 72 de ani pe care-i voi împlini peste cîteva zile, vreau să vă spun că 46 de ani i-am petrecut la Muzeul Judeţan Argeş. Probabil sînt unicat în ţară“, a explicat Spiridon Cristocea în speech-ul ținut în fața asistenței. Fostul director nu a uitat să îi ureze succesorului său ”o activitate rodnică!”
„În acest mandat de cinci ani îmi propun să realizez multe, printre care și obiectivul de a  avea la Piteşti şi un observator astronomic. Vreau să reabilităm cele două clădiri de patrimoniu: fosta clădire a Primăriei Piteşti – unde este sediul Galeriei de Artă «Rudolf Schweitzer-Cumpăna», respectiv fostul sediul al Prefecturii, unde avem Secţia de Istorie şi de Ştiinţe ale Naturii. Vrem să derulăm şi o serie de proiecte didactice”, a declarat Cornel Popescu la festivitatea de predare-primire a mandatului, prezidată de Constantin Polexe, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.
Născut pe 11 august 1985, Cornel Popescu a absolvit cursurile Colegiului Naţional I.C. Brătianu, iar apoi şi-a urmat pasiunea şi şi-a definitivat cursurile în istorie. Şi-a luat licenţa în Istorie, Muzeologie şi Arhivistică, a urmat masterul în 2008 la Universitatea de Stat din Piteşti, unde în prezent este şi lector universitar. A urmat doctoratul în istorie, iar din 2011 este şi angajat la Muzeul Judeţean Argeş. A devenit, aici,  responsabilul Secţiei Muzeul Sportului Argeşean - Campionii.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea