Responsabilitatea socială, vector al dezvoltării multiculturale durabile

În perioada 9-11 ianuarie 2015, Europe Direct Argeș a fost gazda unui curs de formare în vederea sprijinirii procesului de scriere și management al unui proiect finanțat prin programul european de finanțare Erasmus+.
În cadrul cursului au fost abordate teme ca lucrul cu ghidul programului ERASMUS+ și alte documente relevante pentru domeniul în care se dezvoltă proiectul, identificarea nevoii pentru dezvoltarea proiectului, condiții de eligibilitate, planificarea activităților de învățare, rolurile organizațiilor implicate într-un proiect, managementul riscului, cheltuieli eligibile și alte teme relevante pentru scrierea și gestionarea unui proiect ERASMUS+.
Evenimentul, realizat în colaborare cu ANPCDEFP, s-a adresat reprezentanţilor instituțiilor de învățământ și organizaţiilor nonguvernamentale. Dintre cele peste 270 de aplicații depuse pe site-ul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, doar 20 au fost câștigătoare.
Modulul de formare privind scrierea de propuneri de finanţare s-a bazat pe elemente de educaţie non-formală, iar metodele şi tehnicile noi de învăţare, folosite de către formatori, au ajutat la valorificarea talentelor şi calităţilor participanţilor prin scoaterea în evidenţă a abilităţilor de comunicare între persoane din medii diferite, lucrul în echipă, încrederea în propriile forţe, precum şi o dezvoltare a creativităţii şi a inovaţiei.
Sprjinirea acestor acțiuni de către Centrul Europe Direct Argeș în județul Argeș derivă din dorința de a ajuta la dezvoltarea competențelor tuturor celor care doresc să își construiască și să depună propriile propuneri de proiecte în cadrul unor programe europene.
Ionela Panait

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea