Finanţele cer reevaluarea bunurilor Dracones Grup

# Suspiciuni că patrimoniul Dracones, firma omului de afaceri Ștefan Lăzăroiu, a fost intenţionat subevaluat, în detrimentul creditorilor.

Creditorii Dracones Grup aşteaptă clarificarea situaţiei  bunurilor debitoarei,  bunuri evaluate pe bucăţi şi cu repetiţie, ca urmare a suspiciunilor ridicare de anumite părţi ale dosarului insolvenţei societăţii comerciale, suspiciuni referitoare la necuprinderea în procedură a tuturor bunurilor rămase în patrimoniul firmei.

Evaluări incomplete

Recent, AJFP Argeş, spre exemplu, cel mai mare dintre creditorii Dracones Grup, a atras atenţia lichidatorului judiciar al debitoarei că din totalitatea bunurilor aflate în patrimoniul  societăţii comerciale, aşa cum sunt ele evidenţiate în inventarul întocmit de către lichidatorul judiciar, ar fi fost evaluate “doar 4 articole la o valoare de 19.141 lei din totalul de 765.587,10 lei, valoarea de inventar”, după cum se arată  într-un document semnat de directorul AJFP Argeş, Petre Cojocaru.
“Solicităm în mod expres lichidatorului judiciar să precizeze care este motivul pentru care nu au fost evaluate toate bunurile debitoarei şi, de asemenea,  să precizeze care este situaţia acestora. În cazul în care tergiversarea evaluării  şi demarării procedurilor de vânzare se datorează administratorului statutar, solicităm luarea tuturor măsurilor legale ce se impun în vederea urgentării valorificării  bunurilor  societăţii debitoare pentru a putea fi acoperită masa credală” se arată în respectivul document
Dealtfel, AJFP Argeş nici nu a aprobat  Regulamentul de  vânzare a bunurilor din patrimoniul debitoarei.
Lichidatorul judiciar al Dracones Grup justifică  incompleta evaluare a bunurilor din averea debitoarei prin faptul că “o mare parte  din mijloacele de  transport  au fost închiriate  de diverşi clienţi şi că în prezent nu se află la sediul debitoarei, fiind în imposibilitatea evaluării acestora, conform declaraţiei administratorului special” după cum se explică într-un document semnat de  lichidatorul Micu Dumitru, cel care şi-a asumat ca la următorul termen să depună la Tribunalul Specializat Argeş raportul complet  al tuturor bunurilor din averea debitoarei, astfel încât creditorii să poată aproba  metoda de valorificare a  acestora.

Cine mai speră să recupereze sume din  masa credală a Dracones Grup

În afară  de AJFP Argeş, care este  creditor bugetar  garantat al Dracones Grup, în lista creanţelor  împotriva debitoarei s-au mai înscris, printre alţii, Primăria Municipiului Piteşti – creditor bugetar,  Clemans SRL şi Kober SRL – creditori chirografari.
Amintim că pe 13 octombrie 2014, lichidatorul  a depus la Tribunalul Specializat Argeş al doilea raport de evaluare a bunurilor mobile ale debitoarei, raport în care apăreau   două autoutilitare Renault Kangoo, 4 buldoexcavatoare, o basculantă, un autoturism de lux  şi un cilindru compactor, evaluate împreună  la 375.176 lei, echivalentul a 85.215 euro.

Contactat de redactorii Atitudine În Argeș, omul de afaceri Ștefan Lăzăroiu, patronul defunctei Dracones Grup, a declarat că nu este la curent: ”Nu știu la ce se referă aceste evaluări. Firma are un lichidator judiciar, acesta ține legătura mai mult cu contabilii mei decât cu mine, așa încât chiar nu pot să vă dau lămuriri suplimentare.”
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea