De la Forţa destinului la Cavalleria rusticana, joi, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 22 ianuarie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert vocal-simfonic cu pagini muzicale aparţinând lui Donizetti, Bellini, Rossini, Verdi şi Mascagni. În program, Gaetano Donizetti - Uvertura la Don Pasquale, Regnava nel silenzio din Lucia di Lammermoor şi Era desso il figlio mio din Lucrezia Borgia, Vincenzo Bellini - Qui la voce din I Puritani şi Ah! Non credea mirarti... Ah non giunge din La Sonnambula, Gioachino Rossini - Uvertura la Italianca în Alger, Giuseppe Verdi - Uvertura la Forţa destinului şi Pietro Mascagni - Intermezzo din Cavalleria rusticana. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Gabriel Bebeşelea, va evolua, ca  solistă, soprana Rodica Vica.
Dirijorul Gabriel Bebeşelea a absolvit Liceul de Artă din Sibiu şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, la clasa profesorului Petre Sbârcea, şi masterul la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, la clasa profesorului Horia Andreescu. A susţinut concerte cu filarmonicile din Sibiu, Satu Mare, Chişinău, Bucureşti, orchestrele academiei pe care a absolvit-o, Orchestra Naţională de Tineret, Opera Naţională Bucureşti, Opera Naţională Iaşi ş. a. Din 2009 este asistent al cursului internaţional de orchestră al Academiei „Icon Arts” şi dirijor al Ansamblului de muzică contemporană cu acelaşi nume, ansamblu alături de care a concertat în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”. Un an mai târziu a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional de Dirijat „Jeunesses Musicales” de la Bucureşti. În prima jumătate a anului 2011 obţine o bursă la una dintre cele mai mari orchestre ale lumii, Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam. Începând cu stagiunea 2013-2014, este dirijor principal la Filarmonica Sibiu. Gabriel Bebeşelea a mai dirijat orchestra Filarmonicii Piteşti în februarie 2014.
Apreciată în ţară şi peste hotare, soprana Rodica Vică a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, aprofundându-şi studiile de master la aceeaşi universitate bucureşteană. Solistă a Operei Naţionale Bucureşti, unde a debutat la 24 de ani, a susţinut recitaluri în străinătate, în Germania (la Stuttgart, Hamburg, Berlin), Japonia (Tokio). În ţară, cântă alături de dirijori de renume ca: Tiberiu Soare, Gabriel Bebeşelea, Cristian Oroşanu, Cristian Brâncuşi, Florin Totan. A concertat la Opera Naţională, Opera din Timişoara, Orchestra Naţională Radio, filarmonicile din Târgovişte, Ploieşti. A câştigat premii la concursurile din ţară (Cluj-Napoca şi Bucureşti) şi din străinătate, fiind bursieră la Graz (Austria). Rodica Vica a mai fost prezentă pe scena Filarmonicii Piteşti în  noiembrie 2013 şi februarie 2014.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea