Doar săptămâna aceasta mai puteţi depune propuneri pe marginea proiectului bugetului local al municipiului Piteşti pe anul 2015

Bugetul municipiului Piteşti, preconizat pentru acest an, este de 496,6 de milioane de lei, o sumă mai mică decât nevoile municipalităţii, dar stabilită în contextul menţinerii impozitelor şi taxelor locale la nivelul anului trecut. Ca în fiecare an, administraţia locală oferă piteştenilor ocazia să-şi exprime opiniile în legătură cu împărţirea sumelor. Proiectul bugetului local pe anul 2015 poate fi consultat pe site-ul Primăriei  Piteşti, iar propunerile, sugestiile  sau opinii referitoare la acesta pot fi comunicate până la data de 29 ianuarie.
496,6 de milioane de lei! La atât se preconizează bugetul municipiului Piteşti  pentru acest an. Aproape o treime reprezintă fonduri destinate finanţării unor proiecte de dezvoltare. Nevoile ar fi fost însă  ceva mai mari în această direcţie, dar conducerea Primăriei Piteşti spune că mai mult nu se poate.
“Ca să ai un buget care să ajungă, trebuie să ai venituri suficiente. Noi nu am mai majorat impozitele şi taxele locale, deci trebuie să ne încadrăm acolo, în acea sumă”, explică viceprimarul Cornel Ionică, rămas la cârma Primăriei Piteşti după reţinerea primarului  Tudor Pendiuc, în dosarul  transportului local de călători.
Potrivit proiectului de buget postat pe site-ul primăriei Piteşti, din totalul veniturilor (496,6 de milioane de lei), 97,8 milioane de lei sunt bani europeni, reprezentând sume post-aderare din Fondul European de Dezvoltare Regională. La capitolul cheltuieli, 343 de milioane de lei vor fi alocate pentru funcţionare, iar 153 de milioane de lei pentru dezvoltare.
În ceea ce priveşte suma destinată dezvoltării, anul acesta vorbim de peste 128 de milioane de lei alocaţi pentru proiecte deja începute, 3,2 milioane de lei pentru proiecte noi şi 27,7 milioane de lei pentru alte cheltuieli de investiţii.
Proiectul bugetului local pe anul 2015 poate fi consultat pe site-ul Primăriei  Piteşti, iar sugestiile  si opinii referitoare la acesta pot fi comunicate până la data de 29 ianuarie.
După această data, propunerile exprimate  pe marginea  proiectului de buget vor fi centralizate,  urmând să fie organizată, ca şi în anii anteriori, o dezbatere cu cetăţenii pe marginea priorităţilor pentru 2015.
Propunerile, sugestiile sau opiniile se primesc prin e-mail, la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , precum şi la sediul Primăriei Municipiului Piteşti - Compartimentul de Relaţii Publice, intrarea D.  Formularul de  propuneri și sugestii se poate descărca şi de pe site-ul Primăriei Piteşti.  Potrivit art.7 alin.(6) din Legea nr.52/2003, republicată, „persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului”.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea