Prinţul baghetei revine la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează joi, 29 ianuarie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, un concert simfonic extraordinar cu pagini muzicale aparţinând lui Mozart, Schumann şi  Beethoven. În program, Wolfgang Amadeus Mozart - Divertisment în Re major KV251, Robert Schumann - Concertul pentru violoncel şi orchestră în la minor, op. 129 şi Concertul pentru pian şi orchestră în la minor, op. 54 şi Ludwig van Beethoven - Uvertura la Egmont. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Ilarion Ionescu-Galaţi, vor evolua, ca  solişti, pianista Monica Florescu şi violoncelistul mexican Mackim Fernandez Samodaiev. 

Violoncelistul Mackim Fernandez Samodaiev s-a născut în Rusia, dar şi-a petrecut copilăria în Havana (Cuba), unde a şi început studiile muzicale la vârsta de opt ani. Este absolvent al Conservatorului Regal de Muzică din Anvers şi al „Lemmensinstituut” din Louvain (Belgia). Fondator al Trioului „Spirale Piano Trio”, violoncelistul mexican a susţinut pe lângă recitalurile trioului şi concerte, ca solist, alături de orchestre simfonice şi de pianista Monica Florescu. Prezenţă constantă în sălile de concerte, beneficiază de burse şi participă la cursuri de măiestie oferite de renumitţi muzicieni. Premiat la concursurile din Cuba, Ucraina, Belgia, SUA, este invitat constant ca solist la concertele orchestrelor simfonice din: Mexic, Cuba, Belgia, România. Are peste 300 de concerte de muzică de cameră în duo, alături de pianista Monica Florescu, în Europa şi America. Este director artistic şi preşedinte al Asociaţiei de concerte Hyparxis ASBL din Belgia. În perioada 2012-2014 a fost invitat ca prim-violoncelist şi solist al orchestrei simfonice a statului Veracruz (Mexic).
Pianista Monica Florescu a început studiile muzicale la patru ani, debutând pe scena Ateneului Român patru ani mai târziu ca laureată a Concursului „Lira de Aur”. Pasiunea pentru muzică este aprofundată la Liceul de Muzică „George Enescu” din Bucureşti şi la Universitatea Naţională de Muzică, pe care o absolvă în 2003. Îşi perfecţionează studiile muzicale la Conservatorul Regal din Anvers, unde obţine trei diplome de licenţă şi de specializare. De asemenea, a participat la cursuri de măiestrie la Stuttgart, Viena, Munchen. În paralel cu activitatea de solistă, Monica Florescu susţine recitaluri camerale alături de „Spirale Piano Trio”. În 14 ani, membrii trioului au prezentat peste 300 de recitaluri şi concerte de muzică de cameră. Urmare a cursurilor de măiestrie din Belgia, Franţa, Olanda, Suedia, Elveţia, Germania, Austria, Suedia, România, participă la festivaluri internaţionale de renume în: Belgia, Franţa, Elveţia, Suedia, Mexic, Cuba. Are înregistrări la Radio România Bucureşti, la diferite posturi de televiziune şi la case de discuri. Din 2013 este profesor titular la catedra de pian a Institutului Superior de Muzică din Veracruz, Xalapa.
Dirijorul Ilarion Ionescu-Galaţi a început studiul muzicii la vârsta de trei ani şi jumătate cu tatăl său. În paralel cu studiile la Conservator, urmează şi cariera solistică, obţinând numeroase burse, cele mai importante fiind cea republicană şi Enescu. Renunţă în plină glorie la vioară pentru dirijat. Urmează cursuri de dirijat cu profesori renumiţi din ţară şi din străinătate, trei ani fiind bursier la Ecole Normale Superieure de Musique din Paris. Intră prin concurs ca dirijor al Filarmonicii Braşov, unde concertează timp de 30 de ani. Critica de specialitate îl numeşte „prinţ al baghetei”, „omul-orchestră” şi „dirijor pictor”, Ilarion Ionescu-Galaţi fiind, aşa cum se cunoaşte, un împătimit al muzicii de calitate. A mai dirijat orchestra Filarmonicii Piteşti în noiembrie 2010.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea