Anul european al cooperării pentru dezvoltare

Uniunea Europeană a dedicat anul 2015 cooperării pentru dezvoltare și ajutor, pentru a sublinia importanța dezvoltării internaționale și rolul cheie pe care îl joacă în acest sens UE și statele sale membre.
Săptămâna trecută, reprezentanții Centrului Europe Direct Argeș au susținut o activitate de informare pentru elevii de la Colegiul Tehnic ”Armand Călinescu” din Pitești cu privire la promovarea Anului European pentru Dezvoltare.

Au existat discuții referitoare la faptul că Uniunea Europeană, alături de statele membre, reprezintă cel mai mare donator de ajutor din lume. În 2013, acestea au furnizat mai mult de jumătate din ajutorul public sau „asistența oficială pentru dezvoltare”, așa cum este definită de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). În 2013, ele au cheltuit împreună 56,5 de miliarde EUR pentru a ajuta țări din întreaga lume în lupta împotriva sărăciei.
În cadrul evenimentului, au fost reliefate progresele făcute în acest domeniu în ultimii ani, când aproape 14 milioane de elevi au putut urma cursurile școlii primare, peste 70 milioane de persoane au fost conectate la rețele mai bune de apă potabilă și peste 7,5 milioane de femei au fost asistate la naștere de personal calificat, ceea ce a dus la salvarea vieții a numeroase mame și nou-născuți.
Se preconizează că în perioada 2014-2020, circa 75 % din sprijinul UE va fi direcționat către țări care sunt adesea afectate de dezastre naturale sau de conflicte.
Tinerii au aflat cum organizațiile europene pentru dezvoltare au șansa unică de a demonstra angajamentul Europei față de eradicarea sărăciei la nivel global și de a încuraja mai mulți europeni să se implice în acțiuni de dezvoltare.
În 2015 se organizează o gamă variată de activități și evenimente, la nivel european, pentru a se explica cetățenilor europeni cum funcționează ajutorul pentru dezvoltare al UE și pentru a demonstra că acesta are un impact pozitiv pe termen lung.
Ionela Panait
Consilier comunicare Centrul Europe Direct din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea