Ziua ”Micii Uniri”, celebrată de elevii piteșteni

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat, în parteneriat cu Școlile Gimnaziale ”Negru-Vodă” și ”Marin Preda” din Pitești, două manifestări dedicate zilei de 24 ianuarie, Ziua ”Micii Uniri”.
Luni, 26 ianuarie, începând cu ora 10.00, elevii Școlii Gimnaziale ”Negru-Vodă” din Pitești au desfășurat activitatea tematică „Unde-s mulți, puterea crește”, care face parte din proiectul de parteneriat educațional „Europa prin ochii copiilor”, încheiat între Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu Argeș și Școala ”Negru-Vodă”.
Manifestarea a inclus următoarele activități: 1. Relevarea semnificației termenului de „istorie” de către prof.înv. Adela Lupșa; 2. Intonarea imnului național „Deșteaptă-te române!”; 3. Interpretarea melodiei „Hai să-ntindem hora mare!”; 4. Recitarea unor poezii istorice dedicate ”Micii Uniri”.

Lecție de istorie la Școala Gimnazială ”Marin Preda”

Manifestarea și-a propus să readucă în atenția tinerei generații un moment crucial din istoria neamului românesc, să insufle elevilor sentimentul de patriotism, să-i educe în spiritul respectului civic față de valorile istorice și culturale ale poporului nostru și, nu în ultimul rând, să-i informeze cu privire la consecințele directe și indirecte ale Unirii din 1859 asupra mediului politic intern și internațional.
Miercuri, 28 ianuarie, de la ora 11.00, elevii Școlii Gimnaziale ”Marin Preda” din Pitești, coordonați de prof.înv. Oana-Maria Radu, au marcat aniversarea a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române printr-o mică lecție de istorie și de civilizație, în scopul cunoașterii de către aceștia a valorilor naționale-identitare, a semnificației istorice a Zilei de 24 ianuarie, a cultivării spiritului patriotic și a sensibilizării tinerei generații în vederea respectării moștenirii trecutului istoric al poporului român. Activitatea face parte din proiectul de parteneriat educațional Universul cărților, încheiat între Biblioteca Județeană Argeș și Școala ”Marin Preda” din Pitești.
Inițiatorul acestor două manifestări a fost bibliotecara Cristina Marinescu de la Secția Tineret din cadrul Bibliotecii Județene Argeș.
Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea